Haberler

"Birlikte Yaşam Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel "Birlikte Yaşama Ödülleri", İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan törenle sahiplerini buldu.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel "Birlikte Yaşama Ödülleri", İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek de katıldı.

Birlikte Yaşam Ödülleri sahiplerini buldu. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen törene, Meclis Başkanı Çiçek'in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve aralarında siyasi ve gazetecilerin bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, yaptığı konuşmada, "Eğer gelecekte de bir dünyadan bahsedilecekse, o bugünkü birlikteliğimizin eseri olacak. İşte bu düşüncelerle yoluna devam eden Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, birlikte yaşama ekseninde beşincisini düzenlediği ödül törenleri ile birlikte yaşamaya destek veren, savaştan değil barıştan, düşmanlıktan değil kardeşlikten, nefretten değil sevgiden yana olan insanların ve kurumların bir kez daha yanında" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, 'birlikte yaşayabilmenin' önemine dikkat çekti. Çiçek, "Ne konuşulacaksa en evvel bu ülkede konuşulacak. Ne söylenecekse burada söylenecek. Yaşadığımız sorunların çaresini de bu ülkede birlikte bulacağız. Sorunların çözümünü başka mecralara taşıma ihtiyacı duymayacağız. Oturup aramızda konuşacak ve işimizi aracılara bırakmayacağız. Muhatabımızın gözüne bakarak meramımızı anlatmamız gerekiyor.

Eğer bizler sorunlarımızın çözümünde birbirimizi muhatap alamazsak muhataplarımız başka mercilerden ve mecralardan bizlere mesaj göndereceğini bilmemiz gerekiyor. Dolaylı yollara gerek yok. Çok şükür demokratik olgunluğumuz her geçen gün artıyor. Sorunlarımızı konuşmaya elverişli bir ortama gerçekleştirmek için çaba gösteriyoruz. Toplumsal ve kurumsal kültürümüz sorunlarımızı dile getirme konusunda önemli bir olgunluk seviyesine ulaşmaktadır. Aracılara, arabuluculara da fazla gerek yoktur. Eğer millet olarak yeni bir medeniyet inşaa edeceksek, öncelikle birbirimizle kucaklaşmalıyız. Zengin, fakir ayrımı yapmadan birbiriyle kaynaşmış bir toplum olmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gecede, Bilimsel Çalışma dalında Prof. Dr. Nilüfer Göle; Edebiyat

dalında, Yazar Hilmi Yavuz; Yazılı ve Görsel Medya dalında, Dünya TV ve Agos Gazetesi; Toplumsal Alanda Örnek Davranış ve / veya Girişimler dalında, Aşure/ Anuşabur Projesi ile Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler ve Özel Getronagan Ermeni Lisesi öğrencileri; Antakya Medeniyetler Korosu Sosyal ve Kültürel Kaynaşma dalında, Süryani Cemaati Mardin Metropoliti Saliba Özmen ile Hacı Mirza Demir; Jüri Özel Ödülü dalında ise merhum Georges Marovitch ödüle layık görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Cemil Çiçek İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title