Haberler

Bir Yılda 140 Ton Suyun Kurtarılması İçin 5 Altın Kural

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (Tema Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, Vatandaşları Suyun Dikkatli Kullanılması Konusunda Uyardı.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, vatandaşları suyun dikkatli kullanılması konusunda uyardı.

Berran Aydan, Türkiye'nin suyunun tükenmek üzere olduğunu belirterek evlerde kullanılan suyun önemli bir bölümünün boşa aktığını kaydetti. Vatandaşlardan suyun dikkatli kullanılmasını isteyen Aydan, "Kış aylarında yaşadığımız yağmur ve kar yağışları bizleri aldatmasın. Önümüzde ki yaz yine susuzluk tehlikesiyle karşılaşabiliriz. Zira barajlarımızdaki su seviyelerinin birikimi yeterli değil. Yılda 140 ton suyu kurtarmak sizin elinizde şimdiden önlem alalım. Türkiye'nin suyu tükenmek üzere ve bu suyun önemli bir bölümü evlerde boşa harcanıyor. Alınacak birkaç basit önlem ile kendi evinizde, bir yılda 140 ton suyu kurtarabiliriz" dedi. Aydan bir yılda 140 ton suyun boşa akıtılmasından kurtarmanın 5 basit yolunu ise şöyle anlattı:

"Evde suyunuzu kurtarmanın 5 basit yolu var. Musluğu açık bırakmayın. Bulaşıklarınızı elde değil, makinede yıkayın. Diş fırçalarken, tıraş olurken suyu kapatın. Daha kısa duş alın. Gereksiz yere sifon çekmeyin. Bunlar yapılırsa sadece bir evde bile, bir yıl içerisinde tonlarca suyu kurtarabilirsiniz."

(ET-SD-Y)

16.01.2008 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title