Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu ülkenin Türk'üne de Kürt'üne de Laz'ına da Çerkez'ine de Arap'ına da hitap eden tek parti AK Parti'dir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu ülkenin Türk'üne de Kürt'üne de Laz'ına da Çerkez'ine de Arap'ına da hitap eden tek parti AK Parti'dir" dedi.

İzmit'teki bir restoranda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Işık, burada yaptığı konuşmada, bu toprakların eşit haklara sahip insanları olduklarını söyledi.

Geçmişte yapılan bazı yanlışları tasvip etmeden onunla mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Işık, ülkede "Ben bu topraklara aitim" diyenlere zulmün reva görülemeyeceğini kaydetti.

Işık, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren ülkenin kültürüne, geçmişine yakışan yeni bir hamle yapması için tüm problemlerin çözülmesi gerektiğini dile getirerek, "Bunun adına ne dersek diyelim, bu sorunu birinci derece çözülmesi gereken problem olarak gördüğümüzü ortaya koyduk. Parti programımızdan başlayan, ondan sonraki belgelerde bu sorunu biz 'eşit vatandaşlık ve kardeşlik hukuku temelinde çözeceğiz' dedik. 3 Kasım 2002'den bu yana kesinlikle ayrımcılığı kabul etmeyen, eşit vatandaşlık ve kardeşlik temelinde problemleri adım adım, madde madde çözdük, çözmeye de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Çözüm Süreci'ni sonuçlandıracağız"

Etnik köken üzerinden siyaset yapmanın kolay olduğunu anlatan Işık, "Bu ülkenin Türk'üne de Kürt'üne de Laz'ına da Çerkez'ine de Arap'ına da hitap eden tek parti AK Parti'dir. Biz bunu siyaseten yapmıyoruz. Bu kardeşliğe inandığımız için yapıyoruz. Bu konuyla ilgili attığımız adımları sürdüreceğiz. Bu ülkede eşit vatandaşlık temelinde kardeşlerimizin var olan sorunlarının çözümü için durmak yok yola devam diyoruz" diye konuştu.

Işık, herkesin birlik, beraberlik ve kardeşliğin kıymetini daha iyi anladığını belirterek, 7 Haziran seçimleri öncesine göre şu anda birlik ve beraberliğin daha güçlü olduğu bir dönemin yaşandığını aktardı.

7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği mesajı aldıklarını ifade eden Işık, "Yolsuzluklarla daha etkin mücadele edeceğiz. Burada kararlıyız. Siyasetin finansmanından tutunuz da açıklık, şeffaflık noktalarına daha fazla dikkat edeceğiz. Yeni bir anayasayla Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak iddiamızı sürdüreceğiz. Çözüm Süreci'ni sonuçlandıracağız. Ülkemizin ortak gelecek ve ortak kader ekseninde var olan bütün problemlerini tek tek çözmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Işık, toplumun tüm kesiminin daha müreffeh bir seviyede yaşaması için gayret göstereceklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"7  Haziran'da siz bize hangi mesajı verdiyseniz biz Türkiye'nin imkanları çerçevesinde buna cevap vereceğiz. Bunun için sizden tek arzumuz, 1 Kasım'da ne olur sandıkta istikrarı sağlayın. AK Parti'ye destek vererek öncelikle AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı hizmetlere destek vermiş olacaksınız. 13 sene önce bu ülkedeki hangi anlamsız yasakların kaldırıldığını biliyorsunuz. Türkiye'nin istikrarına destek vermiş olacaksınız. Ben inanıyorum ki en güzel tercihi yapacaksınız. Rabbim 1 Kasım seçimlerini ülkemiz, milletimiz, birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimiz için hayırlı ve mübarek eylesin. Rabbim çok daha güçlü ülkede çocuklarımızın kardeşçe yaşadığı, hiç kimsenin birbirini Kürt, Türk diye ayırmadığı bir büyük medeniyet inşa etmiş bir milletin evlatları olarak gönül gönüle, kol kola nice hedeflere birlikte yürümeyi nasip etsin."

Kaynak: AA / Yerel

Fikri Işık Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title