Haberler

Bilgisayar Korsanlarınca Ele Geçirilen Anti-virüs Sitesi Virüs Saçıyor

Hindistan'da Anti-virüs Programları Satan Avsoft Technologies'e Ait İnternet Sitesinin Bilgisayar Korsanları Tarafından Ele Geçirildiği ve Ziyaretçilerin Bilgisayarlarına Virüs Yaydığı Bildirildi.

Hindistan'da anti-virüs programları satan AvSoft Technologies'e ait internet sitesinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiği ve ziyaretçilerin bilgisayarlarına virüs yaydığı bildirildi.

Anti-virüs uzmanı Roger Thompson, bilgisayar korsanları tarafından sitenin "download" bölümüne yönlendirici kodlar yerleştirildiğini belirterek, bir indirme yapılacağı zaman, iFrame koduyla kullanıcının virüslü bir siteye yönlendirildiğini kaydetti. Web sunucuları uygun bir şekilde bundan korumanın kolay olmadığını söyleyen Thompson, aynı tekniğin son aylarda binlerce hacker tarafından kullanıldığını ifade etti.

Bilgisayar korsanları bu şekilde kullanıcının tarayıcısında görünmeyen bir iFrame penceresi açarak, ziyaretçiyi başka bir sunucuya yönlendiriyor. Bu sunucu ise, ziyaretçinin bilgisayarına virüslü yazılım yüklemek üzere kod saldırısı başlatıyor.

iFrame sayfaları web uzmanları tarafından, internet sayfasına içerik girmek için sıkça tercih ediliyor. Ancak görünmez bir iFrame penceresi oluşturmak mümkün olduğundan bu usul bilgisayar korsanları tarafından kötü maksatlarla kullanılıyor.

(İHA-İB-İB-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title