Haberler

Beştaş: "Cezaevlerinden Sevklerde Ciddi Hak İhlalleri Yaşanıyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Genel Merkezi Basın Toplantısı, - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'ın konuşması, - HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü'nün konuşması, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş: - "Cezaevlerinden sevklerde ciddi hak ihlalleri yaşanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Genel Merkezi Basın Toplantısı, - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'ın konuşması, - HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü'nün konuşması, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş: - "Cezaevlerinden sevklerde ciddi hak ihlalleri yaşanıyor. 24 saatlik ring yolculukları, aç susuz bırakma, yolda hiçbir ihtiyacın giderilmemesi ve tehdit gibi şeyler bizim elimizde yazılı kayıtlarla, bilgilerle mevcut" HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, cezaevlerinde ve buralardan sevklerde ciddi hak ihlallerinin yaşandığını savundu. Beştaş, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, belirli tarihsel süreçlerde, hak ihlallerinin, siyasi gelişmelerin, devletin ya da iktidarların tutumunun, yansımasını en fazla cezaevlerinde bulduğunu ileri sürdü.Bu dönemde de farklı olmadığını ifade eden Beştaş, parti olarak "Cezaevi İzleme Komisyonu" kurduklarını ancak milletvekillerinin cezaevlerine girmelerine izin verilmediğini öne sürdü.Cezaevlerinde, kabul edilebilecek yanı olmayan olaylar yaşandığını ileri süren Beştaş, konuyu Adalet Bakanı Kenan İpek ile görüşeceklerini söyledi. Beştaş, şu görüşleri savundu: "Cezaevleri tam anlamıyla bir işkence ve şiddet merkezi haline getirildi. Cezaevlerinde özellikle Kürt illerinde birçok cezaevinden sevkler batıya doğru yapılıyor. Yoğun sevkler yaşanıyor ve bu sevklerde ciddi hak ihlalleri yaşanıyor. 24 saatlik ring yolculukları, aç susuz bırakma, yolda hiçbir ihtiyacın giderilmemesi ve tehdit gibi şeyler bizim elimizde, yazılı kayıtlarla, bilgilerle mevcut. Hatta o kadar ileri gittiler ki Diyarbakır'dan kalkan özel bir uçakla Trabzon'a yüz tutuklu ve hükümlü alelacele sevk edildi." Beştaş, cezaevlerinin nakil yoluyla boşaltıldığı ve siyasi tutuklulara yönelik hak ihlalleri ve saldırıların yaşandığı iddiasında bulundu. Beştaş, 15 Ağustos itibarıyla pek çok cezaevinde süresiz açlık grevlerinin yapıldığını, 92 cezaevinde 600 tutuklu ya da hükümlünün açlık grevinde bulunduğunu belirtti. - "Düşman infaz hukuku"HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü de Türkiye'nin 12 Eylül'den beri çatışma ve savaş ortamından çıkmadığını iddia ederek, savaş ortamının yükseldiği her dönemde ceza hukukunun, "düşman ceza hukuku"na dönüştüğünü ileri sürdü. Kürkçü, "Savaş yasaları bile esirlere nasıl muamele edileceğini belirler. Ancak bizim örneğimizde ceza infaz kurumlarında 'düşman infaz hukuku'nun uygulanmakta olduğu çok açıktır" görüşünü savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Meral Danış Beştaş Ertuğrul Kürkçü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title