Haberler

Benim Sağlık Hikayem" Projesi Başladı

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından umutsuz bireylere ulaşmak, hastaların iyileşmeye olan inancını artırmak, insanların hastalık ve tedavi deneyimlerini paylaşmaları ve iyileşme sürelerine katkı sağlamaları amacıyla vatandaşların sağlık hikayelerinin yazılı ve görsel olarak paylaşabileceği "Benim Sağlık Hikayem" projesi başladı.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından umutsuz bireylere ulaşmak, hastaların iyileşmeye olan inancını artırmak, insanların hastalık ve tedavi deneyimlerini paylaşmaları ve iyileşme sürelerine katkı sağlamaları amacıyla vatandaşların sağlık hikayelerinin yazılı ve görsel olarak paylaşabileceği "Benim Sağlık Hikayem" projesi başladı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların sağlık hikayelerini www.benimsaglikhakiyem.org adresinden paylaşabilecekleri proje ile ilgili basın toplantısı yapıldı.

Proje ile hastaların birbirlerine psikolojik destek sağlayacaklarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram, "Sağlık Müdürlüğü olarak bize sağlığı doğrudan ve dolaylı yoldan etkileyen faktörlerin ve sosyal bireylerin iyileştirilmesinde yardım edecek düzenlemeler yaparak, birey sağlığının korunması ve sağlık düzeyinin yükseltilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak ve bunu sürdürme görevi verilmiştir. Bu kapsamda yaptığımız projeler ve çalışmaları sadece tanı ve tedavi odaklı değil aynı zamanda sağlığın sosyal belirleyicilerine de yönelik projelerdir. Benim Sağlık Hikayem projesi de bir anlamda sosyal destek projelerinden biridir. Projemiz, bir web sitesi üzerinden hayata geçecektir, www.benimsaglikhikayem.org adresindeki web sitesi üzerinden yapılacaktır. Sitemizde herhangi bir hastalık geçirmiş, geçirmekte olan vatandaşlarımızın hikayelerini paylaşacakları, birbirlerine moral verecekleri, ilginç detaylardan söz edecekleri bir platform oluşturmayı hedefledik. Bu platforma kişiler hasta ve hasta yakınlarının dayanışmasını sağlamayı arzulamaktayız. Hastalıklarla ilgili yorumlar yapılabilecek, serbest kürsümüzde tartışılacak, fotoğraflar, görseller ve şiirler paylaşılabilecektir. Ayrıca uzman psikologlarımız, sosyologlarımız, psikiyatrislerimiz ver sosyal çalışmacılarımız başta olmak üzere sağlık profesörleri de moral yazıları ile sitemize destek verecekler" dedi.

Projenin duyurusunun ülke genelinde sağlık teşkilatlarına yapıldığını ve hikayelerin gelmeye başladığını belirten Dr.Şenbayram, "Şu anda 3 hikaye paylaşıldı. Sitemizin geleceğini vatandaşlarımız belirleyecek. Bu anlamda basın tanıtımı ve sosyal medyayı da önemsiyoruz. Sitemiz ve projemiz tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapıldı. Herhangi bir kamu kaynağı kullanılmadı" diye konuştu.

Toplantıda, Araştırma, Bilgi Sistemleri, Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Çakıroğlu tarafından "Benim Sağlık Hikayem" projesinin sunumunu gerçekleştirdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title