Haberler

Ben Ne Demet Ne Serdar'a Benziyorum

Serhan Sokulgan'ın İlk Albümü 'Bitti Ruhumun Gezmeleri' ile Şu Sıralar Bütün Kulüplerin Gözdesi.

SERHAN SOKULGAN'IN İLK ALBÜMÜ 'BİTTİ RUHUMUN GEZMELERİ' İLE ŞU SIRALAR BÜTÜN KULÜPLERİN GÖZDESİ.

Sony Müzik'te uzun yıllar basın danışmanlığı yapan, bunun yanı sıra İstanbul'un popüler gece kulüplerinde sahne alan Serhan Sokulgan, Rec by Saatchi'den çıkan ilk albümü 'Bitti Ruhumun Gezmeleri' ile şu sıralar bütün kulüplerin gözdesi.

Biz de Sokulgan'la Gülşen'le yaptığı düeti, Sezen Aksu'yla arasındaki özel bağı ve diğer popçular hakkında neler düşündüğünü konuştuk.

Sony Müzik'te uzun süre şarkıcılarla beraber çalıştıktan sonra albüm çıkarmak nasıl bir his? Bugünü hep hayal ediyor muydun?

- Çok güzel bir his... Uzun yıllar işin mutfak kısmına ilgi duydum. Zaten sektörde herkes beni tanıyordu. Üç yıldır da sahne alıyorum çeşitli mekanlarda. Ama albüm hikayesi 1.5 yıldan bu yana gelişti. Albüm bir kimlik belgesidir, geniş kitlelere bir şeyler yaptığınızın göstergesidir. Uzun süredir albüm hayal ediyordum ve hayallerim gerçekleşti. Ama esas şimdi her şey başlıyor.

Albümü tamamen kendin kotarmışsın. Artık birçok şarkıcı da böyle yapıyor; albümünü kendi olanaklarıyla yapıp şirketlere dağıtımını veriyor. Sektör bu anlamda şarkıcıları zorluyor mu? Yoksa böylesi daha mı özgür kılıyor?

- Birçok şarkıcının röportajında korsan, mp3 gibi kelimeleri çok duyuyoruz. Sektör hakikaten kan kaybetti, ama şimdi tekrar toparlanyor. Bazı yapım şirketleri zamanında her projeyi kabul ettiği için çok para kaybetti, ileriyi göremedi. O yüzden Türkiye'nin en büyük starları bile kendi albümünü kendi yapıyor ve dağıtımını şirketlere veriyor. Şirketim Rec by Saatchi'de ise müzik insanları çok fazla, dolayısıyla sizi özgür bırakan nadir şirketlerden biri...

Sezen Aksu'yla özel bir bağın olduğunu herkes biliyor. Hatta onunla ilgili özel geceler de düzenledin...

- Hayatta hiçbir şey tesadüf değil. Hepimiz bir zincirin halkasıyız. Sezen Aksu bu coğrafyanın en özel ozan kişilerinden. Onun şarkısıyla çıkış yapmak benim için çok büyük bir erdem. Geçen yıl Kanlıca'da sohbet ettik. Onunla ilgili özel geceler yaptığımı duyunca (Sezeninciler) çok mutlu oldu.

'Bitti Ruhumun Gezmeleri' şarkısı kulüplerde çok çalıyor. Demet Akalın/Serdar Ortaç şarkılarına benzetiyorlar bu hiti, ne diyorsun buna?

- 'Bitti Ruhumun Gezmeleri' üç yıl evvel Habil Ceyhan ve Murat Güneş'ten aldığım bir şarkıydı ve slow'du. Şarkı daha sonra Güneş Ünal aranjesiyle bambaşka bir şeye dönüştü. Ben hakikaten onu birilerinin şarkısına benzetmiyorum, ama her yerde çalması da beni mutlu ediyor.

'Kaderim' şarkısının hem Gülşen'li hem de Gülşen'siz versiyonu var albümde. Neden Gülşen'siz versiyonu tercih ettin klip çekmek için?

- Radyolarda Gülşen'li versiyonunu duyuyorsunuz, klipte ise stratejik olarak tek söylediğim versiyonda karar kıldık. Bence doğrusu buydu. Çünkü ilk şarkıda ünlü bir isimle düet yapmak güvensizlik işareti olarak algılanıyor.

Gülşen'li düet nasıl gerçekleşti? Nasıl bir araya geldiniz?

- Gülşen her konserinde beni mutlaka sahneye alır, şarkı söyletirdi. Onunla şarkı söylemekten haz duyuyordum. Bir akşam sohbet ederken bu şarkıyı söyledim. O da sıcak baktı ve kendimizi bir anda stüdyoda bulduk. Onun uğuruna inanıyor, enerjisini çok seviyorum.

Tarkan'ın çok üstüne gittiler

Seninle aynı kulvardaki erkek popçular hakkında ne düşünüyorsun?

- Çok iyi müzik yapan isimler var. Ama bir an geliyor, yaptıkları bir hareket ya da polemikle o büyü bozuluyor, müziğin önemi azalıyor. Mesela Tarkan hakkında atıp tutan isimler onun yaptıklarının onda birini yapsınlar, diyecek sözüm olmaz.

Tarkan'ın çok mu üstüne gidiyorlar diyorsun?

- Evet, biraz geride durmak lazım. Tarkan kimsenin yapmadığı ve bence yapamayacağı ilklere imza attı Türkiye'de.

Tarkan'la çalışmak ister miydin?

- İlerleyen zamanlarda bir şarkısını okumak isterim. Neden olmasın?

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title