Haberler

Bem-bir-sen'den AK Parti'ye Başörtüsü Teşekkürü

Belediye Memurları Sendikası (Bem-bir-sen) Malatya Yöneticileri, AK Parti Malatya Teşkilatı'nı Ziyaret Ederek Hükümetin Başörtüsü Sorununun Çözümü Yolundaki Çalışmasından Dolayı Teşekkür Etti.

Belediye Memurları Sendikası (Bem-Bir-Sen) Malatya yöneticileri, AK Parti Malatya Teşkilatı'nı ziyaret ederek hükümetin başörtüsü sorununun çözümü yolundaki çalışmasından dolayı teşekkür etti.

Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır'ı partide ziyaret etti. Acar, Türkiye'nin 40 yıldır başörtüsü sıkıntısı çektiğini belirterek, "Bir yandan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyaları düzenleniyor, diğer yandan başörtülü öğrenciler okullara alınmıyor. Bu bir tezattı. Anayasamızda din ve vicdan özgürlüğü var. Sivil toplum örgütleri olarak hükümete başörtüsü sorununun çözümü noktasında yaptığı gayretlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır da başörtüsü sorununun Türkiye'de kanayan yara olduğuna dikkat çekerek, "Vatandaşlarımızın yüzde 70-80'i başörtüsü sorununun çözülmesini istiyor. Hükümet olarak bu sorunu toplumun kanayan yarası olarak gördük ve çözümü noktasında çalışmalar başlattık" diye konuştu.

Başörtüsü problemini çözme gayretleri olduğunda birilerinin bunu cumhuriyet ve laiklik sorunu olarak göstermeye çalıştığını kaydeden Ahmet Çakır, "Partimizin yaptığı bu çalışmayı hakkın iadesi olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun bazı rektörlerin başörtüsüyle ilgili açıklamalarını değerlendirmesini istemesi üzerine Çakır, "Küçük azınlıkların isteği doğrultusunda olmaz. Halkın, çoğunluğun isteğine bakarız. Demokrasi ve insan hakkını savunanlar, bu konuda çifte standart yapmasın. Bunların yaklaşımını ideolojik olarak görüyoruz" diye yanıt verdi.

(NA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title