Haberler

Belediye başkanı şalvarını giyip tarlada şerbetçi otu ve fasulye topladı

Güncelleme:

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Belediye Başkanı Zekiye Tekin, şalvarını giyerek, şerbetçi otu ve boncuk fasulye hasadına başlayan çiftçilere yardım etti.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Belediye Başkanı Zekiye Tekin, şalvarını giyerek, şerbetçi otu ve boncuk fasulye hasadına başlayan çiftçilere yardım etti.

Türkiye'de sadece Pazaryeri'nde yetişen ve ilaç sanayisinde kullanılan, "yeşil altın" olarak da nitelendirilen şerbetçi otunun hasadı başladı.

Bölge halkının tarımdan aldığı payı artırmak, ilçe sakinlerini bu alanda teşvik etmek ve ürünlerini tanıtmak isteyen Tekin, mesaisi dışındaki zamanının bir bölümünü şalvar giyip tarlada çiftçilere yardım ederek geçiriyor.

Her gittiği tarlada kadınlar tarafından ilgiyle karşılanan Tekin, şerbetçi otu ve fasulye toplayıp traktör kullanarak hasada destek oluyor.

Zekiye Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en iyi yaptığı işlerden birinin belediyecilik, diğerinin çiftçilik olduğunu söyledi.

"Orak da biçerim, burçak da yolarım, hasat mevsimlerinde ürün de toplarım. En güzel kısmı da günün yorgunluğunu sıcak bir çay içerek atmaktır." diyen Tekin, tarla ziyaretlerinin bir hafta süreceğini anlattı.

Belediye olarak her zaman halkın yanında olmaya devam ettiklerini vurgulayan Tekin, şerbetçi otunun hasadının eylül başına kadar süreceğini dile getirdi.

Çiftçilerin "boncuk fasulye" hasadı mesaisinin de sürdüğünü aktaran Tekin, şöyle devam etti:

"Çiftçilerimizle olmayı seviyorum, onları tarlalarda ziyaret edip hasada yardımcı oluyor ve sorunlarını dinliyorum. Bu hafta şerbetçi otu ve boncuk fasulye mesaisindeyim. Şalvarımızı giydik tarlalara çıktık. Özümüz, kültürümüz şalvarla çalışmak. Yeri geldiğinde prosedür gereği makamda resmi kıyafetle, diğer zamanlarda şalvarımla halkın arasındayım.

İlçemizde kadınlarımıza ve çiftçilerimize konserve fabrikası sözümüz vardı. Bunu yerine getirmek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 'Sosyal Destek Programı' (SODES) kapsamında proje hazırlayarak çalışmalara başladık. İlçemizde yetişen diğer ürünler için konserve, kurutma ve soğuk hava deposu çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçilerimize verdiğimiz sözün müjdesini vermiş olayım."

"On parmağında on marifet var"

Çiftçilerden Mehmet Başol da Başkan Tekin'e, kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başol, "Allah razı olsun, Başkanımız geldi bizimle beraber nohut kesti, traktöre sardı ve nakliyesine yardım etti." ifadelerini kullandı.

Fatma Balkan ise her konuda Tekin'den destek gördüklerini belirterek, "On parmağında on marifet var. Belediyeye gidiyoruz, bizi güler yüzle karşılayıp yardımcı oluyor. Şimdi de şalvarını giyip her yıl yaptığı gibi yine bizimle beraber ot toplamaya geldi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zekiye Tekin Pazaryeri Türkiye Bilecik Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title