Haberler

Belediye Başkanı Ok'tan Teknik Gezi

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Şehitler Parkı, Belediye Spor Kompleksi ve yeni mezarlıkta incelemelerde bulundu.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Şehitler Parkı, Belediye Spor Kompleksi ve yeni mezarlıkta incelemelerde bulundu. Buralarda devam eden çalışmalarla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

İlk olarak Şehitler Parkına giden Belediye Başkanı İsmail Ok'a başkan yardımcısı Yusuf Özenç ve MHP'li Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti. Şehitler Parkının Balıkesir'e nefes aldıracak ikinci büyük park olduğunu vurgulayan Başkan Ok, 12 Ekim'de bitirilip teslim edilmesi beklenen parkın geçen sene başladığı kış mevsimindeki olumsuz koşullar nedeniyle gecikme yaşandığını, müteahhit firmanın da kendilerinden ek süre istediğini anlattı. Parkın bu yılbaşından önce tamamlanacağını ancak halkın kullanımına tam olarak 2013 bahar ayında girmiş olacağını kaydeden Başkan Ok, 70 bin metrekarenin üzerindeki alanda yapılan parkta tüm vatandaşların hoşça vakit geçireceği şekilde kafeteryalar, spor sahaları (fitness ve basketbol potaları), oturma ve gezme alanları, çocuk oyun alanları, çim ve ağaçlarla donatılı son derece güzel bir park olacağını söyledi. Şehitliğin bitişiğinde bulunan halk arasında Asri Mezarlık olarak bilinen parkın yeni adının Şehitler Parkı olduğu açıklandı. Henüz yapılacak işlerin olduğunu belirten Başkan Ok, "Burası geçen yıl kış mevsiminde firmaya teslim edildi, mevsim koşullarından dolayı gecikmeler oldu, 12 Ekim'de teslim edilemeyecek. Müteahhit firma ek zaman istedi, bunu olumlu olarak değerlendireceğiz. Önümüzdeki bahar ayında vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacak. Burası 7'den 70'e herkesin en güzel şekilde yararlanacağı bir park olacak" dedi.

Başkan Ok, park inşaatı sırasında düzenlemeler yapılırken alanda hiçbir şekilde ağaç kesmediklerini altını çizerek söyledi. "Ağaç katliamı yapmadık" diyen Başkan Ok, sadeci ilgili uzman görüşleriyle alınarak iyice yaşlanmış, çürümüş ağaçların temizlendiğini, bunların sayılarının da çok az olduğunu, doğal yeşil dokuyu olduğu gibi koruduklarını kaydetti. Şehitler Parkının yılbaşından önce tamamlanıp teslim edilmesi bekleniyor.

EN AZ 50 YIL MEZAR SORUNU YOK

DEFİNLER YENİ MEZARLIĞA YAPILACAK

Daha sonra Balıkesir Belediyesi Spor Kompleksi inşaatına geçen Başkan Ok burada müteahhit firma yetkilisi Yaşar Özmen'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İnşaat alanını gezen Ok, çalışanlarla selamlaşıp sohbet etti, hatırlarını sordu. Başkan Ok, inşaatta çalışan tüm işçilere şapka gönderilmesi için talimat verdi. Belediye Başkanı İsmail Ok, teknik inceleme gezisinde makam aracı yerine basın mensupları ve meclis üyelerinin bulunduğu otobüste yolculuk etti. İnceleme gezisinin son durağı ise yeni mezarlık oldu. Kepsut yolu üzerindeki yeni kabristana giden Belediye Başkanı İsmail Ok, yeni mezarlığın Balıkesir'in bu ihtiyacını en az 50 yıl hiç sorunsuz karşılayacağını söyledi. Mezarlıktaki yeni defnedilmiş vatandaşların kabirlerinin başında dua eden Başkan Ok, açıklamasını mezarlıktan ayrıldıktan sonra yemek sırasında yaptı. İsmail Ok, "Balıkesir'in 50 yıl mezarlık sorunu olmayacak, defin işleri başladı. Önümüzdeki günlerde mezarlık daha güzel, Balıkesir'e daha yakışır hale gelecek. İnsanlarımız 'yeni mezarlık ne zaman açılacak?' derken şimdi biz eski mezarlığa defnedilmek istiyoruz' diyorlar. Eski mezarlık maalesef doldu. Bütün mezarlık işlemlerini Balıkesir Belediyesi olarak evinden alınıp defin tahtası, mezar yerinin kazılması, mezar yeri dahil ücretsiz hizmet verilmekte. Uzaklık, yakınlık söz konusu bile değil. Tüm malzemeler dahil olmak üzere tamamen belediyemiz tarafından karşılanıyor. Ben bu konuda vatandaşlarımızın anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Herkese Allah'tan hayırlı ömür diliyoruz. Ama bundan sonra rahmetli olan vatandaşlarımızın yeni mezarlığa gömüleceğini tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

EVSEL KATI ATIK PROJESİ START ALIYOR

Çevre yolu yakınlarındaki bir kır bahçesinde verilen yemekte kısa bir açıklama daha yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, evsel katı atık projesinin start alacağını bildirdi. Projeyle ilgili önümüzdeki hafta müteahhit firmaya yer tesliminin yapılacağını müjdeleyen Başkan Ok, "Bu teslimatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak. Çalışmalar en kısa zamanda başlayacak" dedi.

Başkan Ok,

"Şu anda Dinkçiler Mahallesi ile 1. Sakarya'nın Perşembe Pazarı mevkinde asfalt ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Üç değişik bölgede yağmur suyu drenaj çalışmaları devam ediyor. Bunlar; Sütlüce, Plevne ve Bahçelievler mahallesinde. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız hızla devam etmekte. Yolların kışın çamursuz, yazın tozsuz olması için Fen İşlerimiz çalışıyor. Park Bahçelerimizin 7 tane daha semt spor sahası çalışması devam ediyor. Küçük parkların sayısını dahi bilmiyoruz, o kadar fazla" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, kendi partisinden olan Edremit ilçesinin Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın düzenlenen operasyonun ardından teslim edildiği adli makamlarca tutuklanmasıyla ilgili üzüntülerini ifade etti. Tuncay Kılıç'a, Kılıç'ın ailesine ve sevenlerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Ok, "İnşallah suçsuz olduğu anlaşılır ve hizmetlerine devam eder" dedi. Belediye Başkanı İsmail Ok, teknik inceleme gezisinin ardından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Ovaköydeki belediyeye ait hayvan barınağına giderek burada ilkokulların da katıldığı ziyaret programı ve etkinliğe katıldı.

(YU)

04.10.2012 18: 14: 52

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Belediyesi Tuncay Kılıç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title