Haberler

Belçika Veliaht Prensi Philippe Türkiye'de

Belçika Veliaht Prensi Philippe, aralarında Başbakan Yardımcısı, Dışişleri, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği bakanları, Flaman Bölgesi Başbakanı ve işadamlarının bulunduğu 350 kişilik bir heyetle 'Ekonomik Misyon' adı verilen bir ziyaret için...

Belçika Veliaht Prensi Philippe, aralarında Başbakan Yardımcısı, Dışişleri, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği bakanları, Flaman Bölgesi Başbakanı ve işadamlarının bulunduğu 350 kişilik bir heyetle 'Ekonomik Misyon' adı verilen bir ziyaret için Türkiye'ye geldi.

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-İSTANBUL DHA

Eşi Prenses Mathilde ile birlikte THY'nin tarifeli seferiyle saat 15.30'da Atatürk Havalimanı'na gelen Prens Philippe'in içinde bulunduğu 25 kişilik heyeti Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eşi Gül Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililer karşıladı. İşadamlarından oluşan 350 kişilik heyetin büyük bir bölümünün daha önce geldiği, bugünkü uçakla da çok sayıda işadamının geldiği ve onların dış hatlar terminalinden çıktığı belirtildi. Verilen bilgiye göre 193 Belçika şirketini temsilen 350 civarında işadamı da Ekonomik Misyon toplantılarına katılacak. Prens Philippe'nin 17 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek İş Forumu'na katılacağı bildirildi. Konuk Prens Philippe'nin Türkiye ziyareti ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığından şu açıklama yapıldı:

? İki ülke arasında Ekonomi Bakanları başkanlığında yürütülecek Ekonomik ve Ticari Ortak Komite (JETCO) mekanizmasının kurulmasına ilişkin deklarasyon imzalanması planlanmaktadır. 18 Ekim tarihinde Ankara'ya intikal edecek Prens Philippe, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı gün Prens Philippe onuruna bir öğle yemeği vermesi öngörülmektedir. Prens Philippe'in Ankara'da İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin ile görüşmesi ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan tarafından verilecek akşam yemeğine katılması planlanmaktadır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ziyaret vesilesiyle heyette yer alan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği Bakanı Didier Reynders ile ikili görüşme gerçekleştirecektir. Görüşmelerde, Belçika'yla ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir"

PARAŞÜT KOMANDO

Belçika tahtının ilk sıradaki varisi Prens Philippe, 15 Nisan 1960 Brüksel doğumlu olup 52 yaşında. Prenses Mathilde ile evli olan Prens Philippe'nin 4 çocuğu var. Öğrenimini Oxford Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Kaliforniya Üniversitesi Siyasal Bilim mezunu olarak tamamlayan Prens Philippe 1980'de Asteğmen olarak orduya katıldı. Burada Paraşüt Komando ve Pilot eğitimlerini başarıyla tamamladı. 2001'de Prens ünvanını aldı. Prens Philippe'nin Türkiye'ye yaptığı ve 350 işadamının katıldığı ziyaret Belçika Dışişleri yetkilileri tarafından, bu yıl yabancı bir ülkeyi ziyaret eden en büyük Belçikalı iş heyeti olarak nitelendirildi.

Belçika Ekonomik Misyonları'nın bu yıl ilki 10-16 Mart tarihlerinde Vietnam'da, 9-16 Haziran tarihlerinde Japonya'da gerçekleştiği, 15-19 Ekim'de yapılacak Türkiye Misyon'undan sonra da 16-30 Kasım tarihlerinde Avustralya ve Yeni Zelanda'da gerçekleşeceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Belçika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title