Haberler

Belçika'da Terör Örgütünün Temyiz Davası Yarın Başlıyor

Belçika adaleti tarafından geçen şubat ayında çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırılan terör örgütü DHKP-C üyelerinin temyiz davasının görülmesine yarın başlanacak.

Belçika adaleti tarafından geçen şubat ayında çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırılan terör örgütü DHKP-C üyelerinin temyiz davasının görülmesine yarın başlanacak.

Terörist Fehriye Erdal ve terör örgütü DHKP-C üyesi 10 sanığı Belçika'da işledikleri suçlardan yargılayan Bruges Ceza Mahkemesi, 28 şubatta açıkladığı kararda, Fehriye Erdal'a 4 yıl, DHKP-C'nin başı Dursun Karataş'a 5 yıl, örgütün sözcüsü Musa Asoğlu'na 6 yıl, Kaya Saz, Bahar Kimyongür, Zerrin Sarı ve Şükriye Akar Özordulu'ya 4'er yıl hapis cezası vermişti.

Mahkeme, sanıkları 10 yıl boyunca kamu haklarından mahrum etmeyi de kararlaştırmış, Asoğlu'nu 5500, diğerlerini 2500 avro para cezasına çarptırmıştı. Mahkemede bulunan Asoğlu, Saz ve Özordulu hemen tutuklanmış, Kimyongür, Belçika'da sabit ikameti bulunduğu gerekçesiyle temyiz hakkı çerçevesinde serbest bırakılmıştı.

Belçika'da bir ikamette göz hapsinde bulunduğu varsayılan ve karardan iki gün önce "izini kaybettiren" Erdal ile diğer sanıklar firarda sayılıyor.

Bruges Mahkemesi, ayrıca, DHKP-C'yi "terör örgütü" olarak nitelendirmiş ve Belçika'da adli ve siyasi alanda örgütün bu sıfatına resmiyet kazandırmıştı.

Bruges Ceza Mahkemesinin terör örgütü DHKP-C ve üyelerine ilişkin kararından sonra, Gent Temyiz Mahkemesi süreci başlatıldı. Mahkeme, temyiz başvurularını yarından itibaren ele almaya başlayacak.

Firarda olan sanıklar da mahkemede avukatları tarafından temsil edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title