Haberler

BDP ve Hdp'li 3 Milletvekili İmralı'ya Gitti (2)

İmralı ADASI GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN BDP'DEN AÇIKLAMA İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeyle ilgili BDP Basın Biriminden yazılı bir açıklama yapıldı.

İmralı ADASI GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN BDP'DEN AÇIKLAMA

İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeyle ilgili BDP Basın Biriminden yazılı bir açıklama yapıldı. BDP-HDP heyetinin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, 'vatana ihanet' suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile görüştüğü kaydedilen açıklamada Abdullah Öcalan'ın, "Devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiğini, her ne kadar diyalog aşamasından müzakere aşamasına henüz geçilmemiş olsa da umudunu halen koruduğunu" söylediği belirtildi.

Öcalan'ın müzakere sürecine halkın da bu şekilde yaklaşmasını istediği belirtilen açıklamada, Öcalan'ın tüm sürece dair genel bir değerlendirmeyi 21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak 'Tarihi bir mektupla' yapacağını ifade edildi.

Açıklamada, Öcalan'ın devletin çatışmasızlıkla geçen son bir yıldan çıkaracağı derslerin ve bunların pratiğe dönüştürülme biçiminin kalıcı barış ve büyük demokratik çözümün geleceğini belirleyeceğinin önemine değindiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Öcalan'ın yaşanan tüm sıkıntıların ancak müzakere çerçevesinde yasasının çıkmasıyla son bulacağını dile getirdiği kaydedildi.

DHA(SSA) - Heyetinin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title