Haberler

BBP Lideri Yazıcıoğlu: "Gül'ün ABD Ziyaretini Sağlıklı Bulmuyorum"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ABD ziyaretini "sağlıklı" bulmadığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ABD ziyaretini "sağlıklı" bulmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, ziyaretin sonuçlarını görmeden de herhangi bir değerlendirme yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Yazıcıoğlu, Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Bozdemir ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezinde kabul etti.

Yazıcıoğlu, toplantıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD gezisine ilişkin soruları da yanıtladı. Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ABD Başkanı George Bush'un ne konuştuklarını bilmeden, herhangi bir anlaşma yapılıp yapılmadığını görmeden geziyi "başarılı ya da başarısız" diye değerlendirmeyi doğru bulmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, geçtiğimiz aylarda ABD'ye gittiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın ardından, Cumhurbaşkanı Gül'ün ABD'ye gitmesini "sağlıklı" bulmadığını belirtti.

ABD'ye olan güveninin kaybolduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, "Amerika ile Kore'den başlayıp NATO ile devam eden uzun bir yolculuğumuz var. Bu yolculuk içerisinde ara kesitler oldu, en önemlisi 36. paralel üzerinde Irak'ta belli bir süre çekiç gücün kontrolünde oluşturulan güvenlik şemsiyesinin gölgesinde PKK'nın büyütülmüş olmasıdır. Irak'ın kuzeyinde bir devletin emzirilerek büyütülmeye çalışılmasıdır" dedi.

-ÖNCE PİVOT SONRA HEDEF-

ABD'nin bir dönem pivot olarak kullandığı ülkeyi bir dönem sonra hedef ülke yaptığını belirten BBP lideri Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Amerika, Sovyetlere karşı Afganistan'ı, İran'a karşı da Irak'ı kullanmıştı. Yine Kuveyt'le ilgili aynı oyunu oynadı, Pakistan üzerinde de aynı oyunlar oynanıyor, ABD subaylarının cebinden çıkan haritalara uygun gelişmeler oluyor bu coğrafyada. Türkiye bir fail mi olacak yoksa işin içerisine sürüklenecek mi, bir aktör olarak önderlik mi yapacak, yoksa akışa mı uyacak bunu zaman gösterecek."

-KENDİ MEDENİYETİMİZİ KURMALIYIZ-

Yazıcıoğlu, Avrupa Birliği'ni de eleştirirken, "Türkiye'nin kurtuluşu AB'de değildir. Asıl kurtuluş, soy ve inanç haritamız üzerinde yeni ve bize ait bir medeniyet oluşturmaktır. Büyük Ortadoğu'nun güç merkezi olan bir Türkiye hayal ediyoruz" dedi. (ANKA)

(ST/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title