Haberler

BBP'li Karabay'dan Sav'a "Özür Dile" Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Hacca Gitmek İstediğini Belirten Vatandaşa Söylediği, "Boşver Araplara Para Kaptırma" Sözlerine Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (Mkyk) Üyesi Necati Karabay'dan Tepki Geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın, hacca gitmek istediğini belirten vatandaşa söylediği, "Boşver Araplara para kaptırma" sözlerine Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Necati Karabay'dan tepki geldi.

BBP MKYK Üyesi Necati Karabay, BBP Malatya il binasında düzenlediği basın toplantısında, bir program için Ankara'nın Elmadağ ilçesine giden Önder Sav'ın, ilçe belediye başkanını ziyaretinde hacca gitmek istediğini belirten Mustafa Ünal'a sarf ettiği, "Boşver Araplara para kaptırma" sözlerine tepki gösterdi. Hac düşmanlığı yapılarak Hz. Muhammed'e hakaret edildiğini öne süren Karabay, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki numaralı ismi Önder Sav, bu sözleriyle sürekli olarak İslam dini ile sorunu olan partinin gerçek yüzünü göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Karabay, milletin inancına hakaret edildiğini ve bu nedenle Önder Sav'ın özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Yüzde 18 oyunuz var, bu oyunuzu yüzde 2'ye düşürmeyin. Sav özür dilemelidir. Yoksa Malatya'daki sivil toplum kuruluşları ve diğer partiler ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunacağız" diye konuştu.

(NA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title