Haberler

Genetiği değiştirilmiş bazı soya ve mısır çeşitlerinin hayvan yemlerinde kullanımı onaylandı

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği'nin başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş bazı soya ile mısır çeşitleri ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması onaylandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın biyogüvenlik kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Bakanlık, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği'nin (BESD-BİR) başvurusu üzerine, komite tarafından hazırlanan raporları değerlendirerek, genetiği değiştirilmiş MON87751 ve DAS-81419-2 soya çeşidi ve ürünlerinin yanı sıra MON87411 ve MZIR098 mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde belirlenen şartlara uyulması kaydıyla kullanılmasına onay verdi.

GEÇERLİLİK SÜRESİ 10 YIL

Genetiği değiştirilmiş söz konusu ürünlerin sadece hayvan yemlerinde, yem ya da yem ham maddesi olarak kullanılması gerekiyor. Kararların geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirlendi.

UYULMASI GEREKEN ZORUNLULUKLAR

Kararlarla, bu ürünlere ilişkin "ayırt edici kimlik, geçerlilik süresi, ithalatta uygulanacak işlemler, kullanım amacı, risk yönetimi ve piyasa denetimi için gerekli veriler, izleme, belgeleme ve etiketleme koşulları, ambalajlama, taşıma, muhafaza ve nakil kuralları, işleme, atık, artık arıtım ve imha koşulları, güvenlik ve acil durum tedbirleri, yıllık raporlamanın nasıl yapılacağı" başlıklarındaki hususlara uyulması zorunlu tutuldu.

YEM AMAÇLI ÜRETİME ONAY

Bakanlık, Livzym Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin başvurusu üzerine, Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyoekonomik Değerlendirme Komitesince hazırlanan raporları değerlendirerek, yem güvenirliği açısından risk teşkil etmeyen, modern biyoteknolojik yöntemlerle kapasitesi geliştirilmiş "Aspergillus oryzae" kullanılarak fitaz enziminin belirli hususlara uyulması şartıyla yem amaçlı üretimine de karar verdi.

Bazı genetiği değiştirilmiş soya ve mısır çeşitlerinin hayvan yemlerinde kullanımı onaylandı

Bazı genetiği değiştirilmiş soya ve mısır çeşitlerinin hayvan yemlerinde kullanımı onaylandı

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

eren_korkmaz:

Allah ıslah etsin. Oynanmamış birşey bırakmayın. Zaten kullanılıyordu iyice açın önünü. Sonra gaz çıkarınca iklim değişikliği. Hayvana doğal olmayan şeyi verirseniz tabiki biryerleri bozacaksınız

56
1
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Genetiğini değiştirmeden olmuyor mu? Para hırsı için bozuk yem yedirecekler ordanda süt ve etle insanlara geçecek.

55
0
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Resmen 3. dünya ülkesi gibiyiz. Gelişmiş ülkeler kullanıyor mu? Yoksa bizim hayvanlarımız tüketmek zorunda. Bakalım o hayvanın sütü ve süt ürünleri tüketiciye ne gibi sağlık sorunları çıkaracak.

44
2
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Orhangazi deki glokoz fabrikasını bulgaristan da kurulacaktı bulgarlar izin vermedi insan saglığına zararlı gıda yemiyoruz,bu sefer amerikalılar Orhangaziye kurdular Türkiyede yediğimi her üründe glokoz var kanser yapıyor acaba kimin umruna hastahaneler agzına kadar dolu

36
0
yanıtYanıtla
alihandro fernando:

tabıya saglık bakanı hergun maske ıle ugraşa dursun aman dıyeyım yıyecek ve ıceceklerdekı zararlı katkıları yasaklamayın aman arastırma yapmayın.mazallah maske konusulmazsa ne olur ulkenın saglık durumu.

36
0
yanıtYanıtla
taner ipek:

Seçim önü dağıtsalar da yesek doysak da rey versek

9
9
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Kendilerine mecliste 5 tl organik et yemeği, vatandaşa kansorojen yemlerle hormonlu yemşlerle büyütülken yetiştirilen et oda etn yan üünü olarak yiyor millet yazıklar olsun ne denirki artık cıgırından cıktılar gfreni patlamış kamyon gibi sürükleniyoruz

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title