Haberler

Bayrampaşalılar, Mursi ve Mısır Halkı İçin Dua Etti

Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi adı altında toplanan binlerce kişi, Mursi'nin iktidara gelmesi ve Mısır halkının rahata kavuşması için el açıp dua etti.

Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi adı altında toplanan binlerce kişi, Mursi'nin iktidara gelmesi ve Mısır halkının rahata kavuşması için el açıp dua etti. Adeviyye Meydanı'nda İhvan'ın liderleriyle canlı bağlantının yapıldığı programda, saldırılarda hayatını kaybedenler için de cenaze namazı kılındı.

Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi adı altında toplanan binlerce kişi, Muhammed Mursi'nin yeniden iktidara gelmesi ve Mısır halkının huzura kavuşması için dua etti. Bayrampaşa Sabri Akpınar Parkı'nda gerçekleştirilen programda vatandaşlar, Mursi lehine sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Mısır'da uygulanan zulme sessiz kalmamak için bir araya geldiklerini söyleyen Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi üyelerinden Hüseyin Şanlı, "Burada toplu olarak namaz kılıp dua edeceğiz. Bu dualarımız, Mısır'daki zulme karşı Mursi'ye destek, Sisi'ye lanet mitingi olacak. Ayrıca Adeviyye'de, Tahrir Meydanı'nda hayatını kaybeden kardeşlerimiz için de gıyabi cenaze namazı kılacağız" diye konuştu.

İftar saatini parkta kurulu olan sofralarda beklerken Kur'an-ı Kerim okuyan bir vatandaş ise, "Mısır'daki acılara katılmamak mümkün değil. Yürekten hissettik oradaki acıları. Bu akşam da hep birlikte dua edeceğiz. Tüm Müslümanların yanındayız" dedi.

ADEVİYYE MEYDANI İLE CANLI BAĞLANTI

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavet sonrası Mısır Adeviyye Meydanı ile canlı bağlantı yapılarak Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleri Bayrampaşa'daki kalabalığa seslendi. Canlı bağlantı esnasında Bayrampaşalılar da tekbir sesleriyle meydandaki vatandaşlara destek verdi. Duaların yankılandığı meydanda vatandaşlar da duygu dolu anlar yaşadı.

Akşam ezanının okunmasıyla binlerce kişi, "Zulme karşı direneceğiz", "Bir ölür bin dirilir" afişleri etrafında belediye tarafından kurulu olan sofralara oturarak oruçlarını açtı.

İftar sonrası, Mısır'daki saldırılarda hayatını kaybedenler için toplu cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında ise, Mursi'nin yeniden iktidara gelmesi ve halkın rahata kavuşması için dua edildi.

Duaların ardından binlerce kişi, tekbirler eşliğinde parktan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title