Haberler

Baykal: "Sayek Hekim Örgütlenmesinin Saygın İsmiydi"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ttb Merkez Konseyi Eski Başkanı Füsun Sayek'in Hayatını Kaybetmesi Üzerine Yayınladığı Mesajda, Sayek'in Hekim Hakkı ve Sorumluluğu ile Örgütlenme Mücadelesinin Önemli İsimlerinden Olduğunu Kaydetti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Eski Başkanı Füsun Sayek'in hayatını kaybetmesinin ardından üzüntüsünü dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Füsun Sayek'in vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Baykal, 1996-2006 yılları arasında 10 yıl TTB Merkez Konseyi Başkanlığı yapan Füsun Sayek'in "insan sağlığı, hekim hakkı ve sorumluluğu ile örgütlenme özgürlüğü mücadelesinin saygın isimlerinden biri" olduğunu dile getirdi. Baykal, Sayek'in, "Sağlığın ticarileştirildiği, giderek parası olanın yararlanabileceği bir hak haline getirildiği, hekim hakkının, sağlık çalışanlarının hak ve çıkarlarıyla, örgütlenme özgürlüğünün yok edilmek istendiği bir dönemde" insan sağlığının güvencesi olduğunu söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title