Haberler

Baykal, Lübnan Ziyaretini Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Yangının Lübnan'a Sıçraması Durumunda Tüm Orta Doğu Çok Tehlikeli Bir Duruma Gelecek Gibi Görünüyor. Bu Nedenle Dünyadaki Duyarlı Herkes Bu Kötü Gidişatı Engellemek İçin Çalışıyor' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Yangının Lübnan'a sıçraması durumunda tüm Orta Doğu çok tehlikeli bir duruma gelecek gibi görünüyor. Bu nedenle dünyadaki duyarlı herkes bu kötü gidişatı engellemek için çalışıyor'' dedi.

Özel bir uçakla Lübnan'dan Konya'ya gelen Baykal, Atatürk Havaalanı'nın VIP bölümünde, gazetecilere Lübnan seyahatiyle ilgili bilgi verdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Sosyalist Enternasyonal'in düzenlediği bir toplantıya katıldığını belirten Baykal, bu toplantıyla, Lübnan'daki gergin ortamın bir an önce istikrara kavuşması için uluslararası destek sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Toplantının çok yararlı geçtiğini, burada karşılıklı çalışma içine girmiş grupların temsilcileriyle görüşme fırsatı elde ettiğini ifade eden Baykal, ''Onları ayrıntılı şekilde dinledik. Durumun nasıl patlayıcı bir tablo oluşturduğunu yakından gördük. Kaygı verici bir manzara var'' dedi.

Baykal, bu sabah Güney Lübnan'da görev yapan Türk Birliği'ni karargahlarında ziyaret ettiklerini belirterek, ''Komutanlarımızla, erlerimizle görüşme fırsatı elde ettik. Bulundukları yeri pırıl pırıl hale getiren askerimizin orada güvenlikle ilgili sorunları yok. Zaten muharip güç olarak oraya gitmiş değiller. Çok yüksek bir moralle görev yapıyorlar. Kendilerini iyi gördük'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Hayatlarında iki koyun gütmemiş olanlar kalkıp diyorlar ki erken seçim'' sözlerine tepki gösterilmesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bu sözün bir hakaret olarak algılanmaması gerektiği'' yönündeki değerlendirmesi olduğunu söylemesi üzerine Baykal, şunları kaydetti:

''Konuşacağımız daha ciddi konular var. Önümüzdeki günlerde onları konuşacağız. Ben öyle kişisel bir polemik peşinde değilim. Başbakanın üslubunun uygun olmadığı açıktır. Onun üslubuna uygun cevap verme arayışında hiç olmadım, şimdi de olmam. Daha ciddi konularımız var. Zaten, yanılmıyorsam bugün akşam da Şeb-i Arus töreninde birlikle olacağız. Bu nedenle bugün fazla bu tür tartışmalara girmeyelim.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title