Haberler

Baykal'dan Erdoğan'a "Kezzap" Tepkisi: "Ne Değiştiğini Kezzap Atılanların Ailelerine Sor"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tarsus'ta İki Lise Öğrencisine "Kısa Etekli" Olmaları Nedeniyle "Kezzapla" Saldırılmasına Tepki Gösterdi ve Başbakan Erdoğan'a Yüklendi. Baykal, "Başbakan, 'Ne Değişti?' Diye Soruyor. Neyin Değiştiğini Tarsus'ta Ayaklarına Kezzap Atılan Çocukların Ailelerine Sorsun" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tarsus'ta iki lise öğrencisine "kısa etekli" olmaları nedeniyle "kezzapla" saldırılmasına tepki gösterdi ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın, "Ne değişti?" diye sorduğunu ifade eden Baykal, "Neyin değiştiğini Tarsus'ta ayaklarına kezzap atılan çocukların ailelerine sorsun. Acaba bu saldırının bir süredir, Türkiye'de yaşanan kutuplaşmayla ve siyaset iklimiyle bir ilgisi yok mu? Bu somut olay dahi, bağnazlığın hangi noktaya geldiğini ortaya koyuyor. İnanç gereği örtünmeyi anayasaya yerleştirirseniz, bir fanatiğin olayı bu noktaya taşıması sonucu da ortaya çıkar" diye konuştu.

CHP Lideri Baykal, parti genel merkezinde, bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tarsus'ta iki lise öğrencisine "kısa etekli" oldukları gerekçesiyle "kezzapla" saldırılmasını değerlendiren Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Baykal, "Başbakan, 'Ne değişti?' diye soruyor. Neyin değiştiğini Tarsus'ta ayaklarına kezzap atılan çocukların ailelerine sorsun' dedi.

Söz konusu olayı sadece "bir ruh hastasının, gözü dönmüş bir kişinin tepkisi olarak nitelendirmenin" yeterli olmayacağını vurgulayan Baykal, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Acaba bu saldırının bir süredir, Türkiye'de yaşanan kutuplaşmayla ve siyaset iklimiyle bir ilgisi yok mu? Ne değişti diyor Sayın Başbakan. Bir süre şey değişti ve isterse katalog da çıkartabiliriz. Bu somut olay dahi, bağnazlığın hangi noktaya geldiğini ortaya koyuyor. İnanç gereği örtünmeyi anayasaya yerleştirirseniz, bir fanatiğin olayı bu noktaya taşıması sonucu da ortaya çıkar.

-TÜRKİYE'NİN YÖRÜNGESİ DEĞİŞİYOR-

Türkiye'nin yörüngesi ve rotası değişiyor. Bu değişikliğin sonuçları da bir süre sonra ortaya çıkar. Şimdi geldiğimiz noktadan 30 yıl sonrasına bir hedef koysak varacağımız nokta bir Avrupa ülkesi seviyesi olmayacaktır. Türkiye hızla bir Ortadoğu ülkesine, güneydoğu Asya ülkesine dönüşüyor. Olay önemli bir olaydır ve biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Türk toplumu değişik bir toplum olmaya doğru gidiyor.

-BİR YAĞ LEKESİ GİBİ YAYILACAK-

Bu değişimin bir sonucu olarak örneğin kadınlar, mahalle baskısının, toplumsal baskısının sonucu olarak, bir süre sonra gardlarını almak zorunda kalacaklar. Bu baskıya boyun eğmek zorunda kalacaklar, kendilerine baskının gereklerine yaparak korumaya çalışacaklar. Türbanla başlayan süreç topluma bir yağ lekesi gibi yayılacak.

Yaşanan süreci, örneğin sıradan faşizm gibi çeşitli nitelendirmelerle özetleyenler var. Fakat şu açıktır ki gidişat, insan haklarına saygı duyan, demokrasiyi önemseyen, özgürlüklerin daha genişletilmesini hedeflemiş bir yönelim olmadığı açık. Gidişat iyi değildir. Bunu Türkiye sezmeye başladı ve üniversiteleriyle, medyasıyla, yargı organlarıyla sürece karşı bir tepki koyma ihtiyacı hissettiler. Biz onlarla aynı kaygıda buluşuyoruz. Tüm bunlar da rahatsız ediyor, Başbakan'ı ve Başbakanın tepkileri, içinde bulunduğu ruh halini gösteriyor. Başbakan'ın izlediği politika Türkiye'nin siyasi kimliğini, huzurunu ve barışını tehdit ediyor." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title