Haberler

Bayburt: Bayburt'ta İsrail'i Telin Mitingi

Bayburt'ta, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti il başkanlıklarınca düzenlenen mitingde Lübnan'a saldırılarını sürdüren İsrail kınandı.

Bayburt'ta, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti il başkanlıklarınca düzenlenen mitingde Lübnan'a saldırılarını sürdüren İsrail kınandı.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Bakkal ve Manavlar Odası, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Gazeteciler Cemiyeti, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kızılay, Kamu-Sen, Memur Sen, Özürlüler Derneği, Sevgi-Güven ve Saygı Derneği'nce düzenlenen ve Türk Dünyası Parkı'nda gerçekleştirilen mitingde, hazırlanan ortak basın bildirisi okundu. Bildiriyi örgütler adına Memur Sen Bayburt Şube Başkanı Hacı Ali Polat ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak okudu. Zaman zaman sloganlarla kesilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Filistin ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail vahşetine gözlerini kapayan, anaların ve çocukların çığlıklarını duymazlıktan gelen başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere Arap Birliği ülkeleri, İslam Konferansı Örgütü ülkeleri ve diğer sözde demokrasi ve barış örgütlerini kınıyoruz. Çağdaş dünyanın, evrensel hukuk ilkelerini ve insan haklarını, çığlıklara ve feryatlara kulak tıkayarak Filistin ve Lübnan'da masum kanların akmasına destek veren, kendi halklarına ve devletlerine ihanet eden ABD ve İngiltere'nin yöneticilerini lanetliyoruz. ABD ve İngiltere vatandaşlarını da hükümetlerini kınamaya ve devirmeye çağırıyoruz. BM Güvenlik Konseyi üzerine düşen misyonu yerine getirmemektedir. Çocukların, ailelerinin ve bulundukları toplumun yaşam koşullarını iyileştirmeye kendini adadığını iddia eden dünya üzerindeki en yaygın organizasyon olan UNİCEF de katliamlar karşısında sessizliğini sürdürmektedir. Katliamlarda ölen bine yakın sivilin üçte birinin 0-12 yaş grubu çocuklar olmasına rağmen UNİCEF bir açıklama yapma lütfunda bile bulunmamıştır.

Bildiride, bütün dünyanın gözü önünde Lübnan'da Gazze'de, Batı Şeria'da İsrail tarafından işlenen cinayetlerin sistematik bir katliamın göstergesi olduğu kaydedilerek, "Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamaya koyan tetikçi İsrail, sonraki hedef olarak Suriye ve İran'ı belirlemiştir. Türkiye'nin biran önce sonu kan ve göz yaşı olan BOP'tan kurtulması gerekmektedir. Türkiye'yi yönetenleri son olaylarla birlikte İsrail'in gerçek kimliğini görmeye ve bu rejimle ilişkilerini gözden geçirmeye çağırıyoruz. Böyle bir devletin muhatap alınmasını millet olarak içimize sindirmemiz mümkün değildir. Derhal İsrail'deki büyükelçilik görevlilerimiz geri çağrılmalı ve İsrail'in büyükelçilik ve konsoloslukları kapatılmalıdır" denildi. Bildiride daha sonra şu ifadeler kullanıldı:

"Kendi çocuklarının bile kendilerine katil diye hitap ettiği İsrailli yetkililere sesleniyoruz. İnsan kanını donduran vahşetlerinizle tarih önünde mutlaka bir gün hesap vereceksiniz. Sizler Yahudi milletini temsil etmiyorsunuz. Siyonistler Yahudiler'in temsilcisi olamaz. Sizler kendi halkınıza da zarar veriyorsunuz. Nasıl ki, bundan yarım yüzyıl önce Nazi Almanya'sı o gün yaptıklarının bugün hesabını veriyorsa, siz olmasanız da çocuklarınız ve torunlarınız bu katliamın hesabını verecektir. İsrail ordusu içinde yer alan kadın askerler bilmeli ki, öldürdükleri her kadın kendileri gibi bir ana, her çocuk kendi çocukları gibi masumdur. Kendi öz evlatlarınız tarafından da dünya barışı ve huzurunu bozduğunuz için lanetleneceksiniz. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Bu bağlamda İsrail devletinin gerek Filistin ve Lübnan halklarına gerekse BM görevlilerine karşı yaptığı terörist saldırıları, barbarca katliamları millet olarak lanetliyoruz. Kendi emperyalist hedeflerine ulaşmak için her yolu mubah görerek katliamdan çekinmeyenleri ve bunlara karşı güçleri olmasına rağmen sessiz kalarak dolaylı destek verenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz. Terörist politikalar güden İsrail devleti, Lübnan ve Filistin'i terk edinceye kadar hepimiz Lübnanlıyız, Filistinliyiz. ABD Ortadoğu'yu terk edene kadar da hepimiz Ortadoğuluyuz. Şu unutulmasın ki, İsrail'in katliamlarına tepki göstermek insan olanlar için bir insanlık görevidir."

Bayburt'taki sivil toplum kuruluşlarının, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamın uluslararası Lahey Adalet Divanı'nda görüşülmesini ve en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istediği kaydedilen bildiride, 100 milyar dolarlık ek zarar tazminatının Filistin ve Lübnan halklarına verilmesinin talep edildiği ifade edildi.

Yaklaşık 1 saat süren miting sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık bin katılımcı bildirinin okunmasının ardından İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri aleyhine slogan attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title