Haberler

Bayanlar Basketbol Ligi

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 12. Haftasında Derbi Mücadelesinde Fenerbahçe Caferağa Spor Salonu'nda Konuk Ettiği Beşiktaş Cola Turka'yı 63-53 Yenerek Liderliğini Sürdürdü.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 12. haftasında derbi mücadelesinde Fenerbahçe Caferağa Spor Salonu'nda konuk ettiği Beşiktaş Cola Turka'yı 63-53 yenerek liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmaya Nevriye Yılmaz'ın basketi ile başlayan Fenerbahçe, Barbara Turner'ın da skora katkısı ile skoru 4-0'a getirdi. Barbara Turner'ın uzun mesafeli basketi ile 2. dakikayı 6-0 önde geçti. İlk sayısını serbest atış çizgisinden Stacey Lovelace-Tolbert ile bulan Beşiktaş Cola Turka 4. dakikada skoru 6-1'e getirdi. Fenerbahçe Linda Fröhlich'in üç sayılık basketi ile 5. dakikayı 9-1'lik skorla geçti. Linda Fröhlich'in basketi ile farkı çift haneli sayılara çıkaran sarı lacivertliler ilk periyodun bitimine 3:30 dakika kala skoru 11-1'e getirdi. Konuk ekibi top kayıplarına zorlayan Fenerbahçe Cappie Pondexter'in üçlüğü ve Şaziye İvegin Karslı'nın turnikesi ile farkı 15 sayıya (16-1) çıkardı. Kara Braxton'un basketi ile suskunluğunu bozan Beşiktaş Cola Turka 8. dakikada skoru 16-4'e getirdi. Beşiktaş Cola Turka Kara Braxton ile boyalı alandan basket bulsa da, Fenerbahçe Cappie Pondexter ve Linda Fröhlich'in sayıları ile ilk periyodu 20-6 önde tamamladı.

İkinci periyoda Tuğba Palazoğlu'nun üçlüğü ile başlayan Beşiktaş Cola Turka 11. dakikada skoru 20-9'a getirdi. Tammy Sutton-Brown ile serbest atış çizgisinden kullandığı 4 atışı değerlendiremeyen Fenerbahçe ise ilk sayılarını Şaziye İvegin Karslı'nın turnikeden bulduğu basket ile başladı. Mücadelenin 12. dakikası sarı lacivertlilerin 23-13 üstünlüğü ile geçildi. Yasemin Horasan'ın basketine Linda Fröhlich'in üçlüğü ile karşılık veren Fenerbahçe 14. dakikayı 26-15 önde geçti. Siyah beyazlıların yaptığı top kayıplarını değerlendiren Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ve Cappie Pondexter'ın basketi ile 15. dakikaya girilirken skoru 31-17'ye getirdi. Esmeral Tunçluer ve Shery Sam'in üçlükleri ile etkili olan Beşiktaş Cola Turka, Yasemin Horasan'ın basketi ile ilk yarının bitimine 3 dakika kala farkı 8 sayıya (33-25) indirdi. Nevriye Yılmaz'ın sayılarına, Tuğba Palazoğlu'nun hızlı hücumdan bulduğu basket ile karşılık veren Beşiktaş Cola Turka ilk yarının son 1:36 dakikasına girilirken skoru 35-29'a getirdi. Fenerbahçe'yi üst üste top kayıplarına zorlayan Beşiktaş Cola Turka, Tuğba Palazoğlu'nun turnikesi ve Shary Sam'in üçlüğü ile farkı 1 sayıya (35-34) indirdi. Son dakikada Birsel Vardarlı ile basket bulan Fenerbahçe mücadelenin ilk yarısını 37-34 önde tamamladı.

İkinci yarıya Barbara Turner'ın üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe skoru 40-34'e getirdi. Beşiktaş Cola Turka'yı top kayıplarına zorlayan Fenerbahçe Nevriye Yılmaz'ın basketi ile 23. dakikayı 42-34 önde geçti. İlk 4 dakikada skor üretemeyen Beşiktaş Cola Turka, ilk sayılarını Esmeral Tunçluer ile serbest atış çizgisinden buldu. Linda Fröhlich'in üst üste bulduğu basketler ile Fenerbahçe 26. dakikaya girilirken skoru 46-36'ya getirdi. İyi savunmasını sürdüren Fenerbahçe Barbara Turner'ın da skora katkısı ile 27. dakikada farkı 15 sayıya (51-36) çıkardı. Uzun süren suskunluğunu pota altından Kara Braxton'un basketi ile bozan Beşiktaş Cola Turka üçüncü periyodun son 1:25 dakikasına girilirken skoru 51-38'e getirdi. Şaziye İvegin Karslı ile serbest atış çizgisinden sayılar üreten Fenerbahçe farkı korurken, Tammy Sutton-Brown'un da skora katkısı ile son periyoda 54-40 önde girdi.

Final periyodunun ilk iki dakikasında Fenerbahçe'ye sayı şansı vermeyen Beşiktaş Cola Turka üst üste bulduğu 4 sayı ile skoru 54-44'e getirdi. İlk sayılarını Cappie Pondexter'in serbest atış çizgisinden bulduğu basket ile bulan Fenerbahçe, Shary Sam'in basketine engel olamadı ve 34. dakika 55-46'lık skorla geçildi. Sarıye Gökçe'nin basketi ile Beşiktaş Cola Turka son 5 dakikaya girilirken farkı 7 sayıya (55-48) indirdi. Linda Fröhlich'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skor üstünlünü kuruyan Fenerbahçe normal sürenin son 3:45 dakikasına 57-48 önde girdi. Nevriye Yılmaz'ın basketi ile son 3 dakikaya 11 sayılık (59-48) farkla giren Fenerbahçe, Nazlı Güler ve Sariye Gökçe'nin sayılarına rağmen son 1:38 dakikaya 59-52'lik skorla girdi. Son dakika içerisinde Linda Fröhlich, Nilay Yiğit ve Nevriye Yılmaz ile basket bulan Fenerbahçe üstünlüğünü sürdürerek mücadeleden 63-53 galip ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title