Haberler

Bayan Hukukçular Seçme ve Seçilme Hakkını Yemekle Kutladı

Bursa Barosu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 73. Yıl Dönümünü Bayan Hakim ve Avukatlara Verdiği Yemekle Kutladı. Baro Başkanı Asude Şenol Kadını Horlayan Toplumların Geri Kaldığını İfade Ederek, "Toplumsal İlerlemenin de Adalet İlkesinin de Ön Koşulu Eşitliktir " Dedi.

Bursa Barosu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 73. yıl dönümünü bayan hakim ve avukatlara verdiği yemekle kutladı. Baro Başkanı Asude Şenol kadını horlayan toplumların geri kaldığını ifade ederek, "Toplumsal ilerlemenin de adalet ilkesinin de ön koşulu eşitliktir " dedi.

İlk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm bayan hukukçuları yemeğe davet eden Bursa Barosu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 73. yıl dönümü sebebiyle de yemek organize etti. Bursa Adliyesi'nde görevli hakim ve avukatlar hayli yoğun ve stresli çalışma ortamından kopup, Baro Sarayı'ndaki yemeğe katılarak, sohbet etme imkanı buldu.

5 Aralık'ın Türk kadını için özel bir gün olduğunu ifade eden Baro Başkanı Şenol, "Bizler hukukçu kadınlar olarak, adaletin gerçekleşmesi için sürekli olarak görevimiz gereği çalışan, inancımız gereği de toplumsal mücadelemizi sürdüren insanlarız. Toplumun ilerlemesinde kadın erkek eşitliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini biliyoruz. Hem yaptığımız meslek, hem de insanlarla olan diyaloglarımızda insanlar arasında ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetmeyerek herkesin bu tür ayrımlar dışında eşit olduğunu bilen ve bunun için çalışan insanlarız" dedi.

Toplumda kadının dışlanarak, haklarının ihlal edildiğini çok iyi bildiklerini kaydeden Şenol, "Bir yandan mesleğimiz, diğer taraftan da kadın olarak yaşadıklarımız bize bunu öğretti. Bu eşitsizliğin giderilmesi gerekiyor. Çünkü toplumun yarısını oluşturan kesimin dışlanarak ilerlemesi söz konusu olamaz. Bunu biliyoruz ve görüyoruz. Geri kalmış ülkelere baktığımızda kadının horlandığını, dışlandığını ve haklarının ihlal edildiğini görüyoruz. Toplumun ilerlemesinin ön koşulu da adaletin ön koşulu da eşitliktir" diye konuştu.

(OSM-İHS)

05.12.2007 16:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title