Haberler

Bavyera'da Polis Adayları Yemin Etti

Bavyera'da polis adayları yemin ettiTaner Tüzün / Nürnberg, 9 Temmuz (DHA) - Aralarında 446 kadın adayın da bulunduğu 1546 polis adayı öğrenci, düzenlenen yemin töreniyle polislik mesleği için ilk adımı attı.

Bavyera'da polis adayları yemin etti

Taner Tüzün / Nürnberg, 9 Temmuz (DHA) - Aralarında 446 kadın adayın da bulunduğu 1546 polis adayı öğrenci, düzenlenen yemin töreniyle polislik mesleği için ilk adımı attı. Bu oran Bavyera'da polis mesleğini seçen kadınlarla ilgili şimdiye kadarki en yüksek oran oldu. Polis adayları arasında Türk asıllı gençler de vardı.

Aralarında 4 Türk asıllı gencin de bulunduğu 1546 öğrenci için Nürnberg Fuar Merkezi'ndeki Frankenhalle Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Eyalet Meclis Başkanı Barbara Stamm, Eyalet ve Federal Parlamento Milletvekilleri, Nürnberg Başkonsolosluğu Ataşesi Erman Girgin, Kilise temsilcileri ile birlikte yaklaşık 6 bin genç polis adayının aileleri katıldı.

Göçmen polislerin olması önemli

Dachau, Eichstätt, Königsbrunn, Nürnberg, Würzburg, Sulzbach-Rosenberg, Nabburg ve Fürstenfeldbruch kentlerindeki polis okuluna gitmekte olan öğrenciler arasında Türk, Kosovalı, Polonyalı, Yunan, Hırvat ve İtalyan kökenli gençler de bulunuyor.

Her yıl polis okuluna kayıt yaptıran genç adaylar arasındaki göçmen kökenli gençlerin sayısının bir hayli yüksek olduğuna dikkat çeken Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, bunların eyalette yaşamakta olan göçmenlerle daha iyi diyalog kurması açısından son derece önemli olduğunu bildirdi.

Bavyera, 3 bin 200 yeni polis alacak

Bavyera genelinde 2020 yılına kadar 2 bin yeni polis karakolu açmayı düşündüklerini ifade eden Bakan Herrmann, Bunun için de 2017 yılında bin 500, 2018 yılında ise bin 700 yeni polis adayına ihtiyacımız olacak? dedi.

Münih, Almanya'da en güvenli kent

Bavyera genelinde şimdiye dek 114 bin 710 suç işlendiğini bunlardan 97 bin 121 olayın, polis tarafından yapılan başarılı soruşturma neticesinde çözüldüğünü ifade eden Bakan Herrmann, Münih Almanya genelinde 2016 yılında yaşanan 6 bin 696 olay ile Almanya'nın en güvenilir büyük kentleri sıralamasında birinci sırada gelmekte. Augsburg 2 ve Nürnberg 7'ci sırada. Bu bir tesadüf olamaz. Bunu ben Bavyeralı polislerimizin hizmetinde sergilemekte olduğu istek ve üstün gayretlerine bağlıyorum? dedi.

Konuşmasında Roth'da öldürülen polisi ve Münchberg yakınlarında yaşanan otobüs kazasında hayatını kaybedenleri de unutmayan Bakan Herrmann, gençlere seslenerek Bavyera'nın güvenliği sizin elinizde olacak. Ona göre hareket edin? dedi.

Türk asıllı polis adayları, ailelerini mutlu etti

Yemin eden Türk asıllı Türk polis adaylarından Ozan Orhan, Tolga Çetin, Cemal Yıldırım ve Burak Türkmen, yemin töreni ardından aileleri ile buluşarak, onların ellerini öptüler ve polis oldukları için mutlu olduklarını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Bavyera Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title