Haberler

Batmanda Petrol Kaçakçılığı Operasyonu

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri Tarafından Petrol Kaçakçılığına Yönelik Yapılan Operasyonda 16 Kişi Yakalandı. İki Kişinin Aranmasına İse Devam Edilen 'Kelepçe 72' Adlı Operasyon Batman, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır İllerinde Eşzamanlı Olarak Gerçekleştirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından petrol kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonda 16 kişi yakalandı. İki kişinin aranmasına ise devam edilen 'Kelepçe 72' adlı operasyon Batman, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan şahısların Şelmo Boru Hattı gibi önemli boru hatlarından çaldıkları petrolü alıcı şahıslara sattıkları veya petrolü basit usullerle işleyerek fuel-oil elde ettikleri ve kalorifer yakıtı olarak piyasa sürdükleri ortay çıktı. Yaklaşık bir yıldan beri yapılan takip sonucunda gözaltına alınan şahısların daha önceden Diyarbakır'da 3, Şanlıurfa'da 2, Mardin, Şırnak ve Batman'da 1'er kez olmak üzere toplam 8 kez boru hatlarından petrol çaldıkları belirtilirken şahısların kullandıkları iki tankere ve tankerlerin içindeki 17 ton 450 kilogram ham petrole el konulduğu ve olayla ilgili 2 kişinin tutuklandığı bildirildi. Geniş çaplı yapılan soruşturmanın ardından geçtiğimiz Cuma günü eş zamanlı olarak Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Şırnak illerinde eşzamanlı gerçekleştirilen 'Kelepçe-72' adlı operasyonda, 14 şahıs yakalandı. Yakalanan son 14 kişi ile birlikte olayla ilgili olarak yakalanan şahıs sayısı 16'ya yükseldi. Yakalanan şahısların işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda; 2 adet kelepçe, 2 adet vana, çok sayıda kelepçe takmada kullanılan alet, ham petrol hırsızlığında kullanılan botlar, tulumlar ve giysiler, 1 şişe ham petrol numunesi, 2 adet araç plakası, 1 adet boş Motorlu Araçlar Tescil Belgesi, 2 adet akaryakıt dağıtım şirketine ait kullanılmamış plastik mühür, 3 adet miktarı ve alıcısı belirtilmeden düzenlenmiş borçlu senedi ele geçirildi.

Öte yandan gözaltına alınan şüpheli şahıslar, ''Suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, boru hatlarından ham petrol hırsızlığı yapmak, haksız kazanç elde etmek ve akaryakıt kaçakçılığı yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildiler (MŞY-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title