Haberler

Batman: Mit Bölge Müdürü Önal'ın Öldürülmesi

Batman Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Müdürü İsmet Önal'ın cenazesi, uçakla memleketi Konya'ya gönderildi.

Batman Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Müdürü İsmet Önal'ın cenazesi, uçakla memleketi Konya'ya gönderildi.

Dün saat 14.45 sıralarında cinnet geçirdiği belirtilen sözleşmeli MİT mensubu S.K. (25) tarafından tabancayla ağır yaralanan ve kaldırıldığı Özel Şifa Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden MİT Müdürü İsmet Önal, bugün saat 14.00 sıralarında hastane morgundan alınarak 12 araçlık bir konvoyla Batman Havaalanı'na götürüldü. MİT Müdürü Önal'ın cenazesi, havaalanında Vali Haluk İmga, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Jandarma Bölge Komutanı Erhan Güder ve diğer yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen sade bir törenle memleketine gönderildi.

1 yıldır Batman MİT Bölge Müdürü görevini yürüten İsmet Önal'ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Bu arada, katil zanlısı S.K'nin Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi devam ediyor. Batman Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan S.K'nin, Önal'ın kendisine baskı yaptığını ve çeki düzen vermesi istemiyle sürekli azarladığı için öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Zanlı S.K'nin bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Sözleşmeli personel S.K'nin ise Kars nüfusuna kayıtlı Ankara doğumlu olduğu öğrenildi.

S.K, dün saat 14.45 sıralarında bahçede denetim yapan MİT Bölge Müdürü İsmet Önal'ı 9 mm'lik tabancayla yaylım ateşine tutmuş, vücuduna isabet eden 8 mermi yarasıyla ağır yaralanan Önal, kaldırıldığı Özel Şifa Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Kaleşnikof marka silahıyla havaya ateş eden zanlı, daha sonra Şehit Yıldız Işılakça Polis Karakolu'na giderek teslim olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title