Haberler

Batman: Mezarlıkta "Şiddete Hayır" Açıklaması

Batman Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Şiddete Dayanışma Günü Münasebetiyle 23 Eylül Tarihinde İstemediği Bir Adama Verildiği İddiasıyla İntihar Eden 18 Yaşındaki Saliha Demir'in Mezarı Başında Şiddete Yönelik Tepkilerini Bir Basın Açıklamasıyla Dile Getirdi.

Batman Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Şiddete Dayanışma Günü münasebetiyle 23 Eylül tarihinde istemediği bir adama verildiği iddiasıyla intihar eden 18 yaşındaki Saliha Demir'in mezarı başında şiddete yönelik tepkilerini bir basın açıklamasıyla dile getirdi.

Batman Eğitim-Sen Kadın Kolları, Genel İş Kadın Komisyonu, Selis, İHD, Batman Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve bileşenleri, DTP kadın kolları, Özgür Yurttaş Kadın İnisiyatifi, Göç-Der kadın kolları, Bahar Kültür Merkezi, Diyarbakır Bağlar Kadın Kooperatifi, Diyarbakır Kardelen Kadınevi üyelerinin aralarında bulunduğu kadınlar, Saliha Demir'in mezarını ziyaret ederek, 'Şiddete Hayır' içerikli pankartlar açtı.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Demokratik Çözüm İnisiyatifi üyesi Şeyma Kantarcı, kaynağını erkek egemen sisteminden alınan şiddetin evde, okulda, işyerinde, sokakta, gözaltılarda ve yaşamın her alanında yaşandığını kaydetti. Kantarcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Taciz ediliyor ve tecavüze uğruyoruz. Yoksulların yoksuluyuz. Ekonomik şiddeti yaşıyoruz. Emeğimiz görünmüyor. HİV virüsü en çok bize bulaşıyor, ilaçlara en zor ulaşanlar bizleriz. Bazen dört duvar arasına kapatılıyoruz. Kimi yerde namus adına kimi yerde ise aşk ve ihtiras cinayetlerine kurban gidiyoruz. Milliyetçilik gibi militarizm de en çok bizi eziyor. Batman'da 2000-2006 yılları arasında intihara teşebbüs eden 328 kişiden 37'si kadın 60 kişi yaşamını yitirirken, 268 kişi ise kurtarıldı. Geçtiğimiz aylarda yaşamına son veren Saliha'nın ölümü bizleri derinden etkilemiş ve sarsmıştır. Kendisinden 30 yaş büyük biriyle evlendirilmek istendiği ileri sürülen 18 yaşındaki Saliha Demir, kabloyla kendini asarak intihar etmişti. Bugün biz kadınlar Saliha'nın mezarını ziyaret ederek onun şahsında ataerkil sistemin şiddeti karşısında hayatını kaybeden bütün kadınları anıyoruz."

Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için yasal düzenleme talep eden Kantarcı, bunların kağıt üzerinde kalmamasını, etkin bir şekilde uygulanmasını istediklerini belirtti.

Kadınlar daha sonra, sel felaketinde 4 çocuklarını kaybeden Kanat ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title