Haberler

Batman: Kahveci Köyü'nde 35 Yıllık Su Özlemi Sona Erdi

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Kahveci Köyü'nde yaşanan su sorunu, Batman Valiliği ve Deniz Feneri Derneği'nin ortak girişimleriyle çözüldü. Su olmadığı gerekçesiyle düğünlerin gerçekleştirilemediği Kahveci Köyü'nün Muhtarı Kazım Yaman, 35 yıldır su sorunu yaşadıklarını ifade ederek, "Su sıkıntısı giderildi. Artık köyde su da olacak, gelinler de gelecek, düğünler de yapılacak" dedi.

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Kahveci Köyü'nde yaşanan su sorunu, Batman Valiliği ve Deniz Feneri Derneği'nin ortak girişimleriyle çözüldü. Su olmadığı gerekçesiyle düğünlerin gerçekleştirilemediği Kahveci Köyü'nün Muhtarı Kazım Yaman, 35 yıldır su sorunu yaşadıklarını ifade ederek, "Su sıkıntısı giderildi. Artık köyde su da olacak, gelinler de gelecek, düğünler de yapılacak" dedi.

Kahveci Köyü'nün 35 yıllık su özlemi Batman Valiliği, Kozluk Kaymakamlığı ve Deniz Feneri Derneği'nin ortak çalışmasıyla giderildi. 35 milyar liraya mal olan çalışma sonrası köyün suya kavuşturulması nedeniyle gerçekleştirilen törene Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, Yazı İşleri Müdürü Vahap Asma ve köy halkı katıldı. Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, Kahveci Köyü'nün suya kavuşması konusunda destek sağlayan Deniz Feneri Drneği'ne teşekkür etti. Deniz Feneri Derneği Batman Temsilcisi Dr. Hamit Ulçay, köye su projesinin 35 milyar liraya mal olduğunu belirterek, 100 haneli ve 800 nüfuslu köyde her evin önüne su şebekesi çekildiğini kaydetti.

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Kahveci Köyü'nde 35 yıldan beri yaşanan su sıkıntısı yüzünden, son 3 yıldan beri dışardan kızların köye gelin gelmek istemediği, bu yüzden evliliklerin genelde akrabalar arasında yapıldığı ortaya çıktı. Köy sakinlerinden Cumali Yaman adlı genç, başka köyden sevdiği kızı köye su geleceğine dair verdiği sözle ikna ettiğini söyledi. Yaman, "Evliliğin yolunu açan Batman Valiliği, Kozluk Kaymakamlığı ve Deniz Feneri ekibine teşekkür ederiz" diye konuştu.

Köy Muhtarı Kazım Yaman ise, "Dışarıdan gelinlerin gelmediği yönünde yapılan açıklamalar doğrudur. Köyümüzde su olmadığı için kızlar bu köye gelin olarak gelmek istemiyorlardı. Son 3 yıldır köyde düğün olmamıştır. Köyde su sorunu giderildi. Bundan sonra köyde su da olacak, düğün de. Batman Valiliği ve Deniz Feneri'ne teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title