Haberler

Başkent'te Manyetik Operasyonu

Ankara'da Sahte Kredi Kartı Yapan Bir Şebekeye Yönelik Düzenlenen 'Manyetik Operasyonu' Kapsamında Bugün Adliye'ye Sevk Edilen 14 Kişi'den 10'u Çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkeme Tarafından Tutuklandı.

Ankara'da sahte kredi kartı yapan bir şebekeye yönelik düzenlenen 'Manyetik Operasyonu' kapsamında bugün Adliye'ye sevk edilen 14 kişi'den 10'u çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin 'Manyetik' adını verdiği operasyon kapsamında şebekenin elebaşı olduğu belirlenen N.Ç ile birlikte T.Ç, M.A, O.Y, H.K, M.Ç, S.D, B.B, H.K, M.A, A.Y, H.S.G, N.Ç. ve H.Ç. gözaltına alındı. Zanlıların ele geçirdikleri bilgileri kullanarak hayali şahıslar adına kredi kartı bastıkları, ayrıca sahte kimlikle bankalardan kredi kartı müracaatında bulundukları ve bu kartları alışverişte ve nakit para çekmede kullandıkları tespit edildi. Operasyonun mali boyotunun bankaların yaptığı incelemeler sonucunda belirleneceği bildirilirken, zanlılar polis sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün Adliye'ye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı Ömer Süha Aldan tarafından sorgulanan 14 zanlıdan 10'u 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'sahte kredi kartı düzenlemek', 'evrakta sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' iddiasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 7. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 10 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan 3 zanlı ise başka suçlardan arandıkları için tutuklandı.

(EDA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title