Haberler

Başkan Altepe'den 'ŞEHİRCİLİK' Dersi

Güncelleme:

Son 10 yılda Bursa'da gerçekleştirilen ve kenti dünya markası haline getiren şehircilik yatırımları hakkında bilgilendirdi.

Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirilen ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik'in moderatörlük yaptığı toplantıya; Başkan Altepe'nin yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora, İstanbul Milletvekili-TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve 26 ilin AK Partili kadın belediye ile il genel meclisi üyeleri katıldı. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya da 'Şehir, şehircilik ve şehirleşme' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yerel yönetimlerde altın çağ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, Türkiye'de yerel yönetimlerin AK Parti iktidarından sonra kabuğunu kırdığını, son Bütünşehir Yasası'yla birlikte büyükşehir belediye başkanlarının yüzde 80'lere varan yetkilerle donatıldığını söyledi. Bunda şu anda Cumhurbaşkanı olan ve yerel yönetimlerden gelen Recep Tayyip Erdoğan'ın rolünün büyük olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Şu anda Türkiye'de yerel yönetimler altın çağını yaşıyor. Bizler Büyükşehir belediye başkanları olarak bizlere sunulan imkanlardan sonuna kadar yararlanıyor, bölgemizi ilgilendiren kararları yine şehrimizin menfaatleri doğrultusunda halkımızla birlikte alıyoruz. Sunulan imkanlarla Bursamızı her alanda dünya arenasına taşıyoruz" dedi.

"Tarihi miras çalışmaları Bursa'yı dünyaya taşıdı"

Başkan Altepe, Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasa, ulaşım ve spor alanına yönelik birçok projeyle dünyaya örnek hale geldiğini söyledi. Bursa'nın üst üste seçim kazanmış ilk büyükşehir belediye başkanı olduğunu, yerel yönetimlerde 22 yıllık tecrübesinin bulunduğunu söyleyen Başkan Altepe, özellikle tarihi ve kültürel mirasa yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini, Bursa'daki yer üstü tüm tarihi eser ile külliyeleri ayağa kaldırdıklarını, şimdi de yer altındaki tarihi eserlere el attıklarını ifade etti. Görevde bulundukları süre içerisinde 400'e yakın tarihi eseri yeniden hizmete aldıklarını, ilk günkü orijinal haliyle kültürel ve sosyal alanlar olarak halkın kullanımına sunduklarını belirten Başkan Altepe, "Bunun sonucunda ne oldu? Bursa, 6 ana semtindeki tüm tarihi eserleri ve 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'la UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi. Bunlar tüm tarihi eserlerin, külliyelerin ayağa kaldırılmasıyla oldu" diye konuştu.

"Sırada Uludağ var"

Gerçekleştirdikleri çalışmaların tarihi eserlerle sınırlı olmadığını, Türkiye'nin ilk yerli tramvayını Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa'ya ürettirerek dünya gündemine girdiklerini, dünyanın en iyi birkaç stadyumundan birini tamamen belediye kaynaklarıyla Bursa'da yaparak tanıtım ve sporda rakiplerine ciddi fark attıklarını belirten Başkan Altepe, prestij yatırımlar için paraya ihtiyaçlarının bulunmadığını, yetki istediklerini söyledi. Bütçe olmasına karşın yetki karmaşası nedeniyle düşündükleri birçok yatırımı hayata geçiremediklerini vurgulayan Başkan Altepe, Bursa'yı dünya turizm pastasına dahil eden tarihi ve kültürel miras çalışmalarına yönelik yetki karmaşasını 3 yılda çözdüklerini anlattı. Şimdi sıranın Uludağ'da olduğunu fakat burada da Orman Bakanlığı'yla ciddi bir yetki sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Uludağ, herkesin bildiği gibi Bursa ve Türkiye için, Avrupa için önemli bir kış sporları merkezi. Buranın düzenlenmesi konusunda yetkileri bir bir alıyoruz fakat Orman Bakanlığı'yla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. 5 yıldır bununla uğraşıyoruz. İnşallah aşacağız. Başta alt yapı olmak üzere kongre merkezi, otopark ve günübirlik tesisler gibi düzenlemelerle Uludağ'ı da dünya gündemine sokacağız" şeklinde konuştu.

Şehircilik yatırımları…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Bursa'da şehircilik adına yaptıkları çalışmalara da değindi. Bursa'yı katılımcı anlayışla yönettiklerini, halkı birinci derecede ilgilendiren konularda kentin tüm dinamikleriyle birlikte karar alarak uygulamaya geçtiklerini vurgulayan Başkan Altepe, ulaşımda yeni ana ve ara arterler oluşturarak, metro ve tramvayı kentin tüm bölgelerine yayarak, dünyanın en iyi bilim merkezlerinden birini kurarak, kentin tüm derelerini ıslah ederek, eğitim ve sağlıkta kolaylaştırıcı hizmetler üreterek, sosyal yapıyı kuvvetlendirici Bursalılık bilinci oluşturarak Bursa'yı her geçen gün her alanda gerçek bir Avrupa kimliği haline getirdiklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Türkiye Uludağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title