Haberler

Başbakan Yıldırım Gürcistan'da Mevkidaşı Kvirikaşvili ile Görüştü

Başbakan Binali Yıldırım Tiflis'te mevkidaşı Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım Tiflis'te mevkidaşı Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile görüştü. Gürcistan'ı ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım resmi tören ile karşılandı. Gürcistan Başbakanı ile finikülere binen Yıldırım şehiri havadan inceledi. Resmi tören, Yıldırım ve Kvirikaşhvili'nin tören alanında yerlerini almasının ardından iki ülke marşlarının çalınmasıyla başladı. Başbakan Yıldırım, daha sonra tören kıtasını selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve Kvirikaşhvili tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.Yıldırım ve Kvirikaşhvili daha sonra baş başa görüşmeye geçti.Başbakan Yıldırım ile Kvirikaşvili'nin bir saat süren baş başa görüşmesinin ardından Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına geçildi. Toplantı, 2 saat sürdü. Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ikincisinin ardından Türkiye ile Gürcistan arasında anlaşmalar imzalandı. Gürcistan Başbakanlık Binası'ndan düzenlenen imza töreninde, ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım ile Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Tiflis Bildirisi'ne imza attı. Türkiye-Gürcistan 2017-2021 yılları için Kültürel İşbirliği Programı'nı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze, iki ülke adalet bakanlıkları arasındaki iş birliğine dair ortak açıklama ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gürcistan Adalet Bakanı Thea Tsulukiani tarafından imzalandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia Türkiye ve Gürcistan arasında Karma Ekonomi ve Ticaret Komisyonu kurulmasına ilişkin bildiriyi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gürcistan Adalet Bakanı Thea Tsulukiani ise Siber Savunma Mutabakat Muhtırası'na imza koydu.

Görüntü Dökümü:

-    Başbakan Yıldırım mevkidaşı Krivikaşvili ile finikülere bindi

-    Resmi karşılama töreni - Tiflis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title