Haberler

Başbakan Erdoğan: 'Teröre Karşı En Güçlü Silah Birlik ve Beraberlik' (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Teröre Karşı En Güçlü Silahın "Birlik ve Beraberlik" Olduğunu Söyledi.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de teröre karşı en güçlü silahın "birlik ve beraberlik" olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz birbirimizi ne kadar sevebilirsek, ne kadar güvenebilirsek ve ne kadar birlik ve beraberlik içinde olabilirsek, terör desteğini o denli kaybedecektir" dedi. Meclis çatısı altında teröre karşı ortak bir mücadele verilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Eğer terör örgütünü 'arka bahçemdir, onlar bizim kardeşlerimizdir' gibi başlıklarla yad eder, anarsanız, bu birlik ve beraberliğe gölge düşürürsünüz. Üniter yapımız üzerinde herhangi bir operasyon yapılmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.

İSTANBUL(ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de teröre karşı en güçlü silahın "birlik ve beraberlik" olduğunu vurgulayarak, ''Biz birbirimizi ne kadar sevebilirsek, ne kadar güvenebilirsek ve ne kadar birlik ve beraberlik içinde olabilirsek, terör desteğini o denli kaybedecektir" dedi.

Meclis çatısı altında teröre karşı ortak bir mücadele verilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) eleştirdi. Erdoğan, "Eğer terör örgütünü 'arka bahçemdir, onlar bizim kardeşlerimizdir' gibi başlıklarla yad eder, anarsanız, bu birlik ve beraberliğe gölge düşürürsünüz. Üniter yapımız üzerinde herhangi bir operasyon yapılmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZ, TÜRK MİLLETİNİN AZMİNİ VE KARARLIĞINI ARTIRIYOR"-

Erdoğan, AKP Pendik İlçe Teşkilatı'nın bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu, "birlik ve beraberlik" mesajları verdi. Ramazan ayı boyunca ve bayram arifesinde 30'u aşkın şehit verildiğini hatırlatan Erdoğan, yaşanan olayların şehitlik makamının önemini bilen Türk milletinin azmini ve kararlılığını artırdığını ifade etti.

-"BİRBİRİMİZİ NE KADAR SEVERSEK, TERÖR DESTEĞİNİ O DENLİ KAYBEDER"-

Terörle mücadelenin kısa vadeli bir operasyon değil, uzun bir yolculuk olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'de terörle mücadelenin en güçlü silahının, ''birlik ve beraberlik, birbirine şüpheyle bakan değil, birbirine güvenle bakan bir toplum" olduğunu kaydetti. "Biz birbirimizi ne kadar sevebilirsek, ne kadar güvenebilirsek ve ne kadar birlik ve beraberlik içinde olabilirsek, terör desteğini o denli kaybedecektir" diyen Erdoğan, Meclis çatısı altında teröre karşı ortak bir mücadele verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

-"MECLİS'TE ORTAK MÜCADELE VERİLMELİ"-

Erdoğan, bu hassasiyetin Güneydoğu ve Doğu'da her kesimde kendini gösterdiğini, AKP'nin bu bölgelerde birinci parti olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title