Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Riyad Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Birliği Zirvesi Münasebetiyle Geldiği Suudi Arabistan'da Akşam Saatlerinde de İkili Görüşmelerine Devam Etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Birliği zirvesi münasebetiyle geldiği Suudi Arabistan'da akşam saatlerinde de ikili görüşmelerine devam etti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki temaslarına Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile başlayan Erdoğan'ın, Talabani ile terör örgütü PKK ve Bağdat'taki güvenlik sorunu hakkında fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın Talabani'ye Bağdat'taki güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdiği ifade edildi. Daha sonra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşen Erdoğan'ın, KKTC'ye uygulanan haksız ambargoların kaldırılmasını istediği kaydedildi. Erdoğan daha sonra Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla ile biraraya geldi. Görüşme sırasında Kalla'nın "Açe'ye gelen ilk ülkelerden biri sizsiniz", ayrıca yanındaki arkadaşını göstererek, "Aylarca Türk ekmeği yiyerek hayatta kaldı" dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, ikili görüşmelerinin ardından, Kral Abdullah'ın Arap Birliği zirvesi onuruna verdiği yemeğe katıldı. Başbakan Erdoğan'ın bu gece yurda dönmesi bekleniyor.

(İK-OYK-OYK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title