Haberler

Başbakan Erdoğan'dan 19 Mayıs Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır" dedi.

Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gün olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen azim ve inançla başlattığı yürüyüşün, milletin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç aldığını, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir milletin ayağa kalktığını ve dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazıldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletin bütün fertlerinin, vatan müdafaası için yan yana durduğunu, omuz omuza verdiğini ve kendilerini birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaştığını kaydetti.

Bu yüksek ruh ve idealler üzerinde demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu kaydeden Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Çağdaşlaşma, medeni milletler camiasında özgür ve müreffeh bir ülke olarak hak ettiği yeri alma yolunda çok önemli mesafeler kat eden Cumhuriyetimizi daha da yüceltecek olan da temelinde yer alan değer ve idealleri güçlendirmek, birlik ve beraberlik ruhumuzu, duygu birliğimizi korumaktır. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan da Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiyemizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. İnanıyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Bu duygularla, gençlerimizle birlikte bütün milletimizin, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle,

şükranla anıyorum." (ANKA)

(İG/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title