Haberler

Başbakan Erdoğan: Daha Ortada Sandık Yok ?seçimde Hile Var' Diye Ortaya Dökülmeye Başladılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bugünlerde sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalar başladığını belirterek, "Eskiden seçim sandıkları açılınca yenilenler, "hile var' diyerek ortalığı velveleye verirlerdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bugünlerde...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bugünlerde sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalar başladığını belirterek, "Eskiden seçim sandıkları açılınca yenilenler, "hile var' diyerek ortalığı velveleye verirlerdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bugünlerde sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalar başladığını belirterek, "Eskiden seçim sandıkları açılınca yenilenler, "hile var' diyerek ortalığı velveleye verirlerdi. Şuanda seçime 8 ay varken yenileceğini anlayanlar çok erken şekilde yaygara koparmaya başladılar. Daha ortada sandık yok, sonuç yok ne diyorlar şimdi; "seçimde hile var.' Ortaya dökülmeye başladılar" dedi.

Ankara İl Başkanlığı tarafından Altınpark'ta düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Sincan'da yapılan "Milli İradeye Saygı Mitingi"nin düzenlenmesinde emeği geçen teşkilat üyelerine teşekkür eden Erdoğan, Mersin'den Ankara gelişinde yapılan karşılama törenin hayatının önemli anıları arasında yer aldığını aktardı. Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan "Milli İradeye Saygı Mitingleri"ne halkın gösterdiği katılımın kendilerine, " Türkiye'de oynanan oyunlar karşısında sessiz kalmayacaklarını gösterdiğini" söyledi. Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını kaydeden Erdoğan, halkların kendilerine karşı yapılan haksızlıklara ve zulme karşı sessiz ve tepkisiz kalmayarak boyun eğmediğini vurguladı. Eskiden meşruiyet çerçevesinde halkların ileri tarihte hesap sorduğunu belirten Erdoğan artık halkların anında tepki verdiğini ve seslerini yükselttiğini söyledi.

-"PEKİ BUNLARI NE YAPACAKSIN"-

Mısır'da yapılan askeri darbeyi "çok klasik ve bayat bir senaryo" olarak nitelendiren Erdoğan, Tahrir Meydanı'nın ülkenin fotoğrafı gösterilmeye çaldığını ve böylelikle yapılan darbenin meşrulaştırılmaya çalışıldığını aktardı. Adaviye Meydanı ve Mısır'ın çeşitli illerindeki meydanlarda toplanan kitlelerin ise meydana çıkarak "Peki benim oyum ne olacak?" diye sorduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şimdi aynını burada yapmadılar mı? Gezi Parkı'na gidenler zannettilerki Türkiye sadece burası. Ama Ankara var, İstanbul Kazlıçeşme var, Kayseri var, Samsun var, Erzurum var. Peki bunları ne yapacaksın. Onlar da ne dedi; "peki benim oyum ne olacak? Benin oyumla iktidara geleni, 4 yıllığına iktidara getirdiğimi yok farz edemezsin' dediler. Zaten halkın iradesine saygı bu değil mi? Bu. Zaten bunu kabul etmiyorsan bu ahlaki olmaz" diye konuştu.

-"BİZİM DERDİMİZ MURSİ FALAN DEĞİL"-

Kendisine Mısır'dan dün bir mektup geldiğini söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Konuşmalarımızı beğenmiyorlarmış. Rahatsız oluyorlarmış. "Türkiye'yi aslında biz çok takdir ediyoruz. Takdir ettiğimiz bir başbakanları vardı. Ama şimdi bazı gerçekleri bilmedikleri için, yanlış açıklamaları, yanlış beyanları oluyor' diyorlar. "Hatta gerekirse telefonla da konuşabiliriz' diyorlar. Şimdi güler misin ağlar mısın? Bir defa ben seninle nasıl konuşacağım? Sen seçilmiş değilsin ki. Sen darbe hükümeti tarafından, darbe yönetimi tarafından atanmış birisisin. Hale bakın daha da enteresanı, şimdi yemin merasimi yapıyorlar. Güler misin ağlar mısın? Ben tüm dünyaya sesleniyorum, Batı'ya sesleniyorum. Askeri darbeyi yapan kişi, yani Sisi Milli Savunma Bakanı olmuş. ve Milli Savunma Bakanı kendi getirdiği cumhurbaşkanının karşısında el pençe divan yemin ediyor. Böyle bir trajedi olabilir mi? Hangi demokraside böyle bir şey var? Buna Batı niçin sessiz kalıyor. Neden acaba hala seslerini çıkaramıyorlar. Omurgalı bir duruş niçin sergilemiyorlar."

Baradey'in seçilmiş bir lider olması halinde onu destekleyeceklerini kaydeden Erdoğan, "Bizim derdimiz Mursi falan değil ama ben Mısır'da Cumhurbaşkanı olarak Mursi'yi görüyorum. Niye; Mısır halkına olan saygım sebebiyle bunu böyle görüyorum" ifadelerini kullandı.

-"ÜLKE ADI FÜHLER DEĞİL DE MİLLİ ŞEF OLAN BİRİSİ TARAFINDAN YÖNETİLİYORDU"-

Seçim sandığının en büyük meydan olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, seçim sandığının azınlığın çoğunluğa dayatma yapmasının önüne geçmesini sağladığını sözlerine ekledi. Hitler'inde sandıktan çıktığına yönelik konuşmalar yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Peki ne yapalım Hitler de sandıktan çıktı diye sandığı ortadan mı kaldıralım?" diye sordu. Türkiye'de 1946 yılına kadar sandık olmadığını söyleyen Erdoğan, "Ama ülke adı Fühler değil de Milli Şef olan birisi tarafından yönetiliyordu. 1950'deki temiz seçimlerden bu güne kadar, Türkiye hiçbir zaman sandıktan Hitler vari bir yönetim çıkarma riskini yaşamamıştır. Asla da yaşamaz. Sandıktan Hitler çıkabilir diyerek sandığı sorgulamak, bunu gündeme taşımak, gündemde tutmak, demokrasiye yönelik hasmane bir tutumdan art niyetten başka bir şey değildir. Bu günlerde yavaştan yavaşa, sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalar da başladı. Eskiden seçim sandıkları açılınca yenilenler, hile var diyerek ortalığı velveleye verirlerdi. Şuanda seçime 8 ay varken yenileceğini anlayanlar çok erken şekilde yaygara koparmaya başladılar. Daha ortada sandık yok, sonuç yok ne diyorlar şimdi; "seçimde hile var.' Ortaya dökülmeye başladılar" dedi.

-"SANDALLA GİDİP GELİN"-

İstanbul'a yapılacak 3. köprü ile ilgili bazı kesimlerin rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunlar 1. köprüye de hayır dediler. Ama sonra 1. köprünün üzerinden gidip geldiler. 2. köprüye hayır dediler. 2. köprünün üzerinden de gidip geliyorlar. Hadi kullanmayın o köprüleri, sandalla gidip gelin. Siz köprüleri istemiyordunuz, onla gidip gelebilirsiniz. Yok hem hayır diyecekler hem istifade edecekler. Ama milletten yetki alamayanlar farklı oyunlarla, farklı tuzaklarla Türkiye'nin istikbali ile Türkiye'nin istikrarıyla oynamaya yeltenmesinler" ifadelerini kullandı.

-"BEN ONUN SEVİYESİNE İNMEYECEĞİM"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin düzenlediği basın toplantısında kendisine yönelik kullandığı ifadeleri eleştiren Erdoğan, "Ben onun seviyesine inmeyeceğim" dedi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun uzlaşı sağladığı 48 maddenin Genel Kurul'dan geçirilmesine olumlu baktıkları yönünde açıklamalar yaptığını kaydeden Erdoğan, MHP'nin kendi içinde kavga halinde olduğunu söyledi.

Türkiye'ye tuzaklar kurulduğunu ifade eden Erdoğan, etnik köken ayrımcılığı yapılmaya çalışıldığını aktardı. "Bu oyuna gelmeyin" çağrısında bulunan Erdoğan, Alevilerin de Sünnilerin de Müslüman olduğunu söyledi. Aleviliğin Hazreti Ali'yi sevmek olduğunu belirten Erdoğan, kendisinin de alevi olduğunu ve Hazreti Ali'yi sevdiğini vurguladı.

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title