Haberler

Başakşehir'de 20 Bin Kişi Aynı Sofrada Oruç Açtı

Başakşehir'de 20 Bin Kişi Aynı Sofrada Oruç AçtıİSTANBUL, (DHA)- BAŞAKŞEHİR Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerde iftar sofrası kurmaya devam ediyor.

Başakşehir'de 20 Bin Kişi Aynı Sofrada Oruç Açtı

İSTANBUL, (DHA)- BAŞAKŞEHİR Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerde iftar sofrası kurmaya devam ediyor. Birlik ve beraberliği simgeleyen iftar sofrası Kayaşehir Saat Kulesi'nde 20 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar, vatandaşların oruçlarını açmasıyla devam etti.

Başakşehir Belediyesi'nin aynı mahallede oturanları buluşturduğu iftarda Kayaşehirlileri hep birlikte oruçlarını açmanın heyecanını yaşadı.

"RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR"

İftar programına katılan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca herkesin ramazanını kutlayarak, 'Kadir gecesine ve Ramazan Bayramına ulaşırız. Binlerce Başakşehirli aynı sofrayı paylaştı. Ramazanın paylaşmak olduğunu, sofralardan ulaşacak duaları tüm ümmet adına 11 ayın sultanına yakışan bir gece ve sofralar oldu' şeklinde konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 'Ramazanın rahmeti ve bereketi üzerine dostluğumuz ve birliğimiz beraber olsun. Son dönemlerde ülkemiz adına birliğe ve beraberliğe çok ihtiyacımız var" dedi.

BAŞAKŞEHİRLİLER SOKAK İFTARINDA BULUŞTU

İlk defa toplu iftara katılan ev hanımı Ümran Çekiç, "Sokak iftarlarını hep televizyonlardan görüyordum. Allah nasip etti bugün bende katıldım. Ramazanın bereketi ve huzuru çok güzel. Sokak iftarının heyecanı bambaşka olduğu için dakikalar geçmek bilmedi. Bu hazı yaşamak için saatlerce bekleyebilirim" dedi. Beykoz'dan Başakşehir'e Sokak iftarına gelen Kader Düdük, Ramazanın huzurlu geçtiğini ve nadir geldiği iftar ortamında dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

8'inci sınıfa geçen 13 yaşındaki Ravzanur Doğan, 'Burs sınavına girdiğim için bugün oruç tutamadım. Bayrama kadar inşallah tutacağım. Oruç tutuğumda biraz acıkıyorum. Sahurda uykulu olduğum için pek fazla bir şeyler yiyemiyorum. Çoğunlukla kahvaltılık türü yiyorum" dedi.

Sokak iftarlarına 4 senedir gelen ev hanımı Emine Özer, herkesin orucunun kabul olmasını temin ederek Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a teşekkür etti.

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Kuran-ı Kerim Mevlüt Uysal İstanbul Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title