Haberler

Başabakan Erdoğan'dan MHP'ye Ağır Eleştiri: Yolsuzlukların Olduğu Bir İktidar Olsaydı Sizin Gibi Olurdu

Başbakan Erdoğan, İktidarı Döneminde Yolsuzluk Yapıldığı İddialarını Sert Bir Dille Eleştirerek, MHP'ye Ağır Bir Dille Yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarı döneminde yolsuzluk yapıldığı iddialarını sert bir dille eleştirerek, MHP'ye ağır bir dille yüklendi. Erdoğan, "Merkez Bankanız güçlenecek, yatırımlar hiçbir dönemde olmadığı kadar artarak devam edecek, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide aklınıza ne gelirse. Her alanda artarak devam edecek. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar olsaydı sizin gibi olurdu. Sizin döneminiz gibi olurdu" dedi. Erdoğan, olaylı TBMM Genel Kurulu'nda oturumu yöneten CHP'li Güldal Mumcu'yu da eleştirdi.

Erdoğan, partisinin kadın kolları eğitim toplantısının açılış konuşmasında gündemdeki tartışmalı konulara değindi. Salı akşamı TBMM'de yaşanan olayları densizlik olarak niteleyen Erdoğan, "Türk siyasi hayatına olduğu kadar MHP'nin tarihine de kara bir leke olarak kazınmıştır ve o leke oradan hiçbir zaman çıkmayacaktır" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Mevcut yönetimin ve temsilcilerin bu ölçüsüz söylemleri, bu kin ve nefret kokan siyasetleri, inanıyorum ki tüm milletimiz gibi, bu harekete destek veren kardeşlerimiz tarafından da en iyi şekilde değerlendirilecektir.

Esasen o gün orada, TBMM'nin kürsüsünde maske bir kez daha düşmüştür. 'Ürkek değil erkek parti' diye yola çıkanlar, daha Meclis kapısında iken U dönüşü yapmış, bugün ise bu ülkenin kadınlarına dil uzatacak, bu milletin peygamberiyle istihza edecek, baş örtüsünü ayaklarının altında çiğneyecek kadar izansızlık abidesine dönüşmüştür. Peygamber Efendimizi siyasi polemiklerin malzemesi haline getirmek kimin haddinedir? Partimin içerisinden herhangi bir tanesi, sürçülisan ile böyle bir ifadeyi kullanmış, bunu yakalamak suretiyle buradan kalkıp şahsıma böyle bir izafede bulunmayı sen hangi hakla, hangi salahiyetle söyleyebilirsin?"

"Peygamber" yakıştırmalarına bir kez daha karşı çıkan Erdoğan, "AK Parti'nin kuruluşunda, şahsımda tabu yaratmak yoktur. Tabuları yıkmak vardır biz onun için bu yola çıktık" diye konuştu. Erdoğan, "Ama sizin kendilerinize ait tabularınız vardır onları da biliriz ama bunları dillendirmeye gerek yok. Eşleri, kadınları, tartışmaların içine çekmek, grup başkanvekili hanım kardeşimize edebe adaba sığmayacak şekilde saygısızca saldırmak kimin haddine?" dedi.

-MUMCU'YA ELEŞTİRİ-

TBMM'de yumruklaşmaya varan kavgaların yaşandığı gün Meclis'i yöneten CHP Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine maruz kaldı. Erdoğan, Mumcu'yu sınırsız yanlışlara fırsat vermekle suçladı. Erdoğan şunları kaydetti:

"Başbakan Yardımcımız, Başbakan Yardımcısı sıfatıyla değil, bir milletvekili sıfatıyla, o mecliste iki dönem başkanlık yapmış olmanın kendisine sağladığı deneyimle, tecrübeyle, hanımefendiye gidip, 'Yaptıklarınız yanlış. Adeta CHP'nin bir militanı gibi yönetiyorsunuz. Siz tarafsız olmak zorundasınız. Bu şekilde giderse sıkıntı doğuracak' demesine Sayın Baykal rahatsız olmuş. Tabii hanımefendi de yürütmenin yasamaya baskısı olarak gösteriyor. Sen onu öyle gösterme. Senin ifadelerin yasamanın yürütmeye baskısıdır. Bunu böyle görün. Bu ülkede yasama, yürütme, yargı. Üçü de ayrı erklerdir. Hiçbirisinin birbirine dahli olamaz. Ama yürütmenin içerisindeki insanların her biri, birer milletvekilidir. Birer milletvekili olarak da, milletvekilliğinin gereği neyse, kalkıp bunu orada dile getirir ve gerektiğinde gider söyler."

-ODA TARTIŞMALARI-

Meclis Başkanvekili Mumcu'nun odasının basılması iddialarına da karşı çıkan Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin o odaya girip çıkabildiğini ifade etti. Erdoğan, "Nemiş? 'Odasına baskın yapmış' Edep yahu, edep. Yani gidip odasında görüşmeyip de bu tür şeyleri genel kurulda görüşmek mi gerekir? Burada o şekilde dillendirdi. Ama ne yazık ki, hanımefendi bunu, 'Bir bakan' diye ifade etti. O odaya rahatlıkla milletvekilleri girer, meclis başkanıyla da, başkan vekilleriyle de rahatlıkla görüşür" dedi.

Erdoğan Meclis Başkanvekillerinin kullandığı odaların sadece 'soyunup-giyinme amaçlı olmadığının altını çizerek, "Yani görmediğimiz, bilmediğimiz bir yer olsa bize de yutturacaklar. Ne demek soyunup, giyinme yeri? Tabii o da var, ama öbür tarafta da çalışma mahalli var, görüşme mahalli var. Onun için halkıma bunu anlatıyorum. Bazı gerçekleri bilsinler. Çok açık bir haksızlığı, milletin vicdanını sızlatan bir yanlışlığı savunmak nasıl bir basiretsizliktir? Bu bireysel bir hata olarak görülemez" diye konuştu.

-"SİZİN GİBİ OLURDU"-

Başbakan Erdoğan konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi. Bahçeli'nin MHP'li milletvekillerinin sergilediği saldırı ve hakaretlere gözyumduğunu savunan Erdoğan şöyle devam etti:

"Biz bunların iktidar dönemlerini de biliyoruz. Onları içine sindiremeyenlerle kuzu kuzu koalisyon kurdular, hatırlayın. Üç buçuk senede ülkenin ekonomisini, dış politikasını, iç politikasını, sosyal yaşamını felç ettiler. Her şeyden öte bu ülkenin itibarını yerlerde süründürdüler. 2000-2001 ekonomik krizlerini benim milletime kim yaşattı? MHP'nin içinde olduğu koalisyon yaşattı. MHP yaşattı. 'Milletçiyim' diyerek ortalıkta dolaşanlar, ülkenin milli bankasının göz göre göre hortumlanmasına seyirci kaldılar. Merkez Bankası'nın... Onların döneminde gecelik faizler yüzde 7 binlere çıktı, yüzde 5 binlere çıktı. Şimdi soruyorum ben, sevgili halkım. Kimin cebinden çıktı bu faiz? Milletimin cebinden çıktı. Enflasyon o dönemde yüzde 30'lara vardı. Bu enflasyon benim vatandaşımın cebindeki paranın alım gücünün kan kaybetmesiydi. Kim buna vesile oldu? MHP... Onların döneminde borçlanma faizi yüzde 63'e çıktı. Devletin borçlanma faizi. Şimdi neredeyiz? Taa 7'ye kadar indik. Enflasyonda 6,5'a kadar düştük. Merkez Bankası 26,5 milyar dolarla bize devredildi, hamdolsun şimdi 70 milyar doların üzerinde. Sıkılmadan şu anda çıkıyorsunuz, hangi yüzle bu iktidarın yolsuzluklar iktidarı olduğunu söylüyorsunuz? Merkez Bankanız güçlenecek, yatırımlar hiçbir dönemde olmadığı kadar artarak devam edecek, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide aklınıza ne gelirse... Her alanda artarak devam edecek. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar olsaydı sizin gibi olurdu. Sizin döneminiz gibi olurdu."(ANKA)

(ÖÜ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title