Haberler

Bankalar Her İşlemden Para Alıyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (Stso) Başkanı Adnan Sakoğlu, Bankaların Ücret, Komisyon ve Havale Gibi 80 İşlemden Ücret Aldığını, Bunu da Vatandaşların Bilmediğini Belirterek, Bankaların Bu Haksız Uygulamalarına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Dur" Demesi Gerektiğini Söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, bankaların ücret, komisyon ve havale gibi 80 işlemden ücret aldığını, bunu da vatandaşların bilmediğini belirterek, bankaların bu haksız uygulamalarına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "dur" demesi gerektiğini söyledi.

Bankaların her işlemden para aldığını ifade eden Adnan Sakoğlu, bankaların aldıkları ücretlerin çoğunu vatandaşın bilmediğini kaydetti. Bankaların ücret, komisyon, hesap olmak üzere toplam 80 işlem yaptığını dile getiren Sakoğlu, "Hesap dökümünden 2.5 YTL, çek defteri bedeli olarak yaprak sayfasına göre her sayfaya 25 YTL'den 125 YTL'ye kadar para alıyorlar. Havale yapmanın bedeli 20 YTL ila 150 YTL arasında değişiyor. Aynı ilde 3-4 kilometre uzaklıktaki şubeden diğer şubeye havale yapmaya para alıyorlar. Hatta tüketici kredisi alan birinden borcu bitmesine rağmen rehini kaldırmak için 250 YTL para istiyorlar. Adam krediyi alıyor; faiziyle borcunu ödüyor bir de rehini kaldırmak için 250 YTL ödemek zorunda kalıyor. Böyle bir şey olamaz" dedi.

Bankaların "hizmet komisyonu" adı altında topladığı paraların toplam gelirlerinin yüzde 12.4'ünü oluşturduğunu aktaran Sakoğlu, "Bu çok ciddi bir rakamdır. Yani gelirlerinin yüzde 12.4'ünü buralardan sağlıyorlar. Bu oran 2003 yılında yüzde 7.5, 2004 yılında yüzde 10.4'dür. Yani her yıl artıyor. Yine bankalar 2003 yılında işletme giderlerinin yüzde 46.2 sini, 2004 yılında 55.9'unu, 2005 yılında 58.7'sini bu gelirlerden karşılamış. Bu hangi ülkede var" diye konuştu.

Bankaların mevduat toplamak için müşteri yarışı içerisinde olduğunu vurgulayan Adnan Sakoğlu, "Sırf çek alın, havale yaptırın, ekstra isteyin, bunlar onlara yetiyor. STSO olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a sesleniyorum. Bankaların bu haksız uygulamalarına dur deyin. Bankalar, aldıkları hizmet bedellerini bankada herkesin görebileceği bir yere assın. Her işlemden aldıkları paraları astıklarında insanlar o zaman hakkını aramaya başlar" ifadelerini kullandı.

(İG-SA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title