Haberler

Balıkesirli Hayvan Severlerden 4 Ekim Açıklaması

Balıkesir Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Balıkesir Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Belkıs Biçer hayvanlara zarar verenlere Türk Ceza Kanunu kapsamında ceza verilmesini istedi.

DOHAYKO Başkanı Belkıs Biçer, Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanında yaptığı açıklamada gelişmiş ülkelerde 86 yıl önce 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü olarak kutlanmakta olduğunu hatırlatarak, "Fakat bizler ne yazık ki ülkemizde gelişmiş ülkeler gibi kutlayamadığımızdan içimizde, yüreğimizde hüzün, acı, umutsuzluk ve burukluk var. 2004 yılında TBMM'de kabul edilen 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yürürlüğe girmesine rağmen bugüne kadar hayvanların yaşam hakları korunamadığı gibi, tam aksine şiddeti ve katliamları daha da artırdığını görmekteyiz. Ülkemiz gelişmiş ülkelere göre hayvan hakları konusunda yetersiz. Neredeyse her gün aşırı hayvan ihlalleri, şiddet ve ölüm olayları gündeme gelmektedir. Toplumumuzda hayvanlara karşı suç işlemek kronik bir hal almış. Hayvanların yaşam hakkı en temel haktır. Hayvanlara eziyet eden, işkence eden, canına kasteden kişi veya kişiler Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmadığından hapis cezasıyla yargılanamıyor. Bu konuda yasalarımız ve uygulamalarımız yetersiz kalıyor. Biz hayvan hakları savunucuları aslında bu kelime bile ülkemize yakışmayan bir tabir. Üstelik doğanın hassas üç ayağını meydana getiren insan, hayvan ve bitki bütünlüğünün bir parçası olduğunun farkında değiliz. Özellikle bizlere; o kadar aç insan varken neden hayvanlarla uğraşıyorsunuz kıyaslaması yapanlar var. Halbuki hayvanların da duyguları, korkuları olduğunu onların da yaşayan birer canlı olduğunu unutuyoruz. Bizler her canlının hayatının korunmasının bir hak olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

"Yetkilileri göreve davet ediyoruz"

Hayvanlara zarar verenlere verilen cezaların Kabahatler Kanunundan çıkarılıp Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması için istekte bulunan Biçer, "Sahipsiz ve sahipli hayvanların yük, binek, çiftlik hayvanlarının ve ormanda yaşam mücadelesi veren, havuzlara kapatılan yunusların; yani tüm hayvanların yaşam haklarının korunması için çıkarılan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun gerçek anlamda uygulanmasını istiyoruz. Hayvanlara zarar verenlere verilen cezaların Kabahatler Kanunundan çıkarılıp Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Özellikle seçimden öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda hayvanların yasasını Türk Ceza Kanunu kapsamına alacağı sözünü vermişti. Başka acılar yaşamadan bir an önce hayvanlara zarar verenlere verilecek cezaların TCK'ya alınması için buradan Cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerimize sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title