Haberler

Balıkesir: Kuş Gribinden Sonra İlk Defa Beyaz Et İhracatında Artış

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) Bandırma Limanı'ndan Ağustos ayında 32 milyon 674 bin dolarlık dış ticaret gerçekleştirilirken, beyaz et ihracatında da artış oldu.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) Bandırma Limanı'ndan Ağustos ayında 32 milyon 674 bin dolarlık dış ticaret gerçekleştirilirken, beyaz et ihracatında da artış oldu.

Bandırma Ticaret Odası'ndan alınan bilgilere göre, geçtiğimiz limandan yapılan ihracat miktarı 17 milyon 155 bin 368 dolar olurken, ithalat ise 15 milyon 519 bin 535 dolar olarak gerçekleşti. Kuş gribinin hastalığının Türkiye'de ortaya çıkmasının ardından aylarca yapılamayan beyaz et ihracatında da Ağustos ayında artış oldu. Bandırma'da faaliyet gösteren Şeker Piliç tarafından 9 aylık aradan sonra ilk defa bir Avrupa ülkesi olan Bosna Hersek'e 9 bin 173 dolarlık beyaz satışı yapılırken, Azerbaycan'a 81 bin 317 dolarlık 63 ton işlenmiş ve bütün tavuk ürünü ihraç edildi. Aynı dönemde Banvit tarafından da Azerbaycan'a 219 bin dolara 161 ton, Tacikistan'a 43 bin dolara 100 ton işlenmiş tavuk ürünü ihraç edildi.

Eti Maden İşletmeleri A.Ş., Fransa, İsveç, Yunanistan, İran, İtalya, Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye sattığı boraks, asitborik, kolemanit ve üleksit cevheri gibi ürünleriyle Ağustos ayında en fazla ihracat yapan firma oldu. Marmara Bölgesi'ndeki çok sayıda mermer fabrikası da Yunanistan, Ürdün, Azerbaycan, Suriye, Arnavutluk'a yaptıkları mermer satışıyla listede üst sıralarda yer alırken, Kocaman Balıkçılık ve Perama Gıda tarafından da İspanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Arnavutluk ve Güney Kore'ye dondurulmuş deniz ürünleri, salyangoz ve kurbağa ihraç edildi. Yine aynı dönemde çeşitli ülkelerden alınan kimyevi hammaddelerle Arjantin, Ukrayna, Romanya, Sırbistan, Moldovya ve İtalya'dan satın alınan tarım ürünleri en fazla ithal edilen ürünler oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title