Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 9. dönem mezunlarını verdi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 9. dönem mezunlarını verdi.

BAÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde 9. Dönem Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Fakülteyi birinci olarak bitiren resim bölümü öğrencisi Fatime Hızırcı Merçül, mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada, öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür etti.

Kendileri için yeni bir dönemin başladığına işaret eden Merçül, "Umuyorum ki ileride her birimiz çok iyi yerlerde oluruz. Hepimizin mezuniyeti kutlu, yolumuz açık olsun. Sanat ve eğitim adına bu yolda elde ettiğim tüm birikimlerin ileride iyi bir eğitimci olabilmek adına bana yol gösterici olacağına inanıyorum." dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen de fakültenin temel amacı olan sanatı geliştirme ve bu yolda çağdaş sanatçılar yetiştirme gayretlerinin devam ettiğini söyledi.

Sanatçının duyarlılığı ve eserleri sayesinde çevresiyle yaşam arasındaki köprüyü kuran kişi olduğunu belirten Çimen, "Ulu Önderimiz Atatürk'ün sanatın önemine dair söylemlerini de dikkate alarak belirtmeliyim ki, sanatçının topluma karşı görevi, tüm algılarını hayal dünyaları ile birleştirip ürüne çevirmek, bu yolla çağlarına kanıklık etmek ve: bunları da toplumla paylaşmayı ilke edinmek olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından resim ve baskı sanatları bölümlerinde ilk 3'e giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Öğrenciler, mezuniyet belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından ise yemin ederek keplerini havaya attı.

Tören, mezunlar sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Karesi'de Bilim Fuarı düzenlendi

Balıkesir'in merkez Karesi ilçesindeki Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı açıldı.

Okulun Spor Salonunda açılan Bilim Fuarında öğrenciler tarafından hazırlanan 26 farklı proje beğeniye sunuldu.

Okul Müdürü Ramazan Konakbay, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz bilim fuarları sayesinde, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanarak daha faydalı hale dönüştürme, yeni bilgiler üretme, alet yapma ve sistem kurma, ana dilinin bütün incelikleri ile kendini ifade edebilme, yakın çevremizin, ülkemizin ve dünyanın sorunlarına duyarlı ve içten gelen bir gayretle çözüm arayabilme, kendi çıkarı ile toplum çıkarı çatıştığında, toplum çıkarı yanında yer alabilme erdemi de dAhil olmak üzere kapsamlı, entelektüel vasıflar kazanmaktadır."

Fuar açılışına Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve daire müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title