Haberler

Balıkesir Astsubay Myo Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okul (Myo) Komutanlığı'nda Komuta Devir Teslim Töreni Yapıldı. Törende, Okul Komutanı Kurmay Albay Burhan Hasırcı Görevini Kurmay Albay Zekai Aksakallı'ya Teslim Etti.

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okul (MYO) Komutanlığı'nda komuta devir teslim töreni yapıldı. Törende, okul komutanı Kurmay Albay Burhan Hasırcı görevini Kurmay Albay Zekai Aksakallı'ya teslim etti.

Balıkesir'deki okul komutanlığında düzenlenen törene Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Sabri Uğur, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver, BAÜ Rektörü Şerif Saylan ile diğer mülki ve askeri erkan katıldı. Atama emirlerinin okunmasının ardından geçilen törende konuşan Kurmay Albay Burhan Hasırcı, 22 Haziran 2005 tarihinde devraldığı görevinde hizmet bayrağını daima en yukarıda tutmaya gayret ettiğini söyledi. Kendisine okulda sevgiye

dayalı huzur, mutluluk ve başarı üretmeyi ilke edindiğini, bunu yaparken en büyük desteğinin ve güç kaynağının görevlerinde profesyonellik düzeyine ulaşmış idareci ve eğitici personeli ile Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, Cumhuriyeti ve laikliğe kanat germeye kararlı öğrencileri olduğunu söyledi.

Kurmay Albay Zekai Aksakallı da, aldığı bayrağı hep yücelterek onu daha ileri noktalara taşıma mecburiyetinin idrakinde olduğunu belirterek, "Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, onun inkılaplarına gönülden bağlı, vatanını ve milletini her şeyden çok seven, müspet düşünceli ve çağdaş astsubayları yetiştirmek için başlatılan uygulamalar, bundan sonraki çalışmalarımızda da rehberimiz olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından 2 yıllık görev süresini tamamlayan Kurmay Albay Burhan Hasırcı, okul komutanlığını KKTC Barış Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bu göreve atanan Kurmay Albay Zekai Aksakallı'ya teslim etti. Devir teslim sırasında, Albay Sakallı, halefine komutanlık forsu ile anı plaketi ve şilt verdi. Komutanlık devir teslimi ile birlikte gönderdeki komutanlık forsu da değiştirildi. Törenin sonunda konuşan Ordudonatım Okulu ve Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, her iki komutanı da

tebrik etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) devir teslim törenlerinin büyük bir heyecan ve coşku içinde icra edildiğini belirten Tümgeneral Adem Huduti, "Bu bir nöbet değişimidir, hizmet bayrağının el değiştirmesidir. Bu değişimler hem kişileri, hem de birlik ve kurumlarımızı dinamik tutan, değişim ve dönüşümleri hızlandıran önemli bir faaliyettir. Birlik ve kurumları yönetenler değişebilir. Ancak, değişmeyen, ebedi başkomutanımızın emir ve direktifleri ve bizlerde bulunan vatan, millet, bayrak sevgisi ve üstün

hizmet aşkıdır. Vatan, millet ve bayrak uğrunda hayatlarını feda eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ve şehit ailelerimizi minnet ve şükran duygularımla anıyorum" diye konuştu.

Yapılan resmi geçit merasimi ile sona eren törenin sonunda protokol ve diğer konuklara kokteyl verildi. Görevini devreden Kurmay Albay Burhan Hasırcı'nın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı emrine atandığı bildirildi.

(YU-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title