Haberler

Bakan Zeybekçi, Hainler Güneş Yüzü Görmeyecek

Uşak'ta darbeye karşı devam eden 17. demokrasi nöbetine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'de katıldı.

Uşak'ta darbeye karşı devam eden 17. demokrasi nöbetine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'de katıldı. Denizli'den bu sabah yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı için Ankara'ya giderken Uşak'a uğrayan Bakan Zeybekçi, ellerinde Türk bayrakları ile 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nı dolduran vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Uşak Valiliği önünde Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ak Partili Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın binlerce vatandaş tarafından karşılanan Bakan Zeybekçi, meydanda Uşaklılara hitap etti.

'DARBECİLER KÖPEK BİLE OLAMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Uşak'a selamlarını getirdiğini belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bu millet bütün dünya milletlerine örnek olacak bir destan yazdı. Tarihe altın harflerle ve kendi kanıyla yazdı. Milletimize hainlere karşı dik duruşu nedeniyle teşekkür ediyorum. Darbeci hainler zannettiler ki önceki gibi olacak. Anlamadılar, fark edemediler, göremediler. Milletin adamının o sağ oldukça milletine hadi dediğimde arkasından gelen milyonları fark edemediler. Allah sizden razı olsun. O hain gecede, Peygamber ocağı dediğimiz o mübarek ocakta ki üniformaları giyen, bu toprakların evladı olmayı hak etmeyen o hainler aklını ve ruhunu bir yerlere satmış. Bazıları diyor ki FETÖ'nün köpekleri. Sakın ola ki köpeklere hakaret etmeyin, köpeklere yazık olur, ayıp olur. Onlar köpek olma şerefine bile layık değil. Onlar köpek bile olamazlar dedi.

'DARBECİLER HESAP VERECEK, FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GELECEK

Milletin meydanlarda, darbecilerinde delikte olduğunu ifade eden Bakan Zeybekçi, 'Darbeciler bu millete hesap verecekler. Öyle bir hesap verecekler ki fitil fitil burunlarından gelecek. Peygamber ocağına ve bu millete ihanet edenler, bu ülkeye ve millete saldırdıklarında zannettiler ki bu millet korkup kaçacak. Hainlerden korkar mıyız, hainler üstüme geldi diye döner kaçar mıyız. Biz efeyiz. Zeybek oyununda bir kere diz vurulur. Diz vururken sakın ola ki millete sırtınızı dönerek diz vurmayın. O dizle ancak ve ancak milletin önünde eğilerek selam verilir. Biz milletin önünde diz vururuz. Birde Allah'ın huzurunda rükuda eğilir başımız. Gayri kesilir eğilmez başımız. Allah eğmesin başımızı. Bu milletin şöyle tarihine bakıp bir görselerdi, böyle bir hadsizliğe girmezlerdi. Bu millet tarihi boyunca asla ve asla aman demedi. Türk milleti tarihi boyunca asla köle olmadı, milyonlarca şehit oldu. Asla aman demedi. Bu hainlere mi aman diyecek. Satılmış üç beş tane haine mi aman diyeceğiz, lağım farelerine mi aman diyeceğiz diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminde, hainlerin yaptıkları saldırıları, sivillere ve çeşitli kurumlara yaptıkları saldırılarla yüzlerce insanı şehit ettiğini, binlerce vatandaşı yaraladığını ifade eden Bakan Zeybekçi, Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Önceki günde Hakkari'de 8 tane şehidimiz, Mehmed'imiz vardı. O kahraman ordumuzun aslanları, askerleri vardı. 8 şehidimiz vardı ama o aslanlar 38 haini lağım faresi gibi orada geberttiler. O hainler zannediyor ki bugünde Ordu'da, Karadeniz'de kendilerine yer buldu. Karadeniz dağları onlara mezar olur mezar. Orada da 3 askerimizi şehit ettiler. Ezanlar dinmez, bu milletin sesi de durmaz inşallah. Birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu millet Ak Partilisi, CHP'lisi ve MHP'lisi ile küllerinden yeniden uyanarak birlik ve beraberlik destanı yazdı dedi.

2002 yılında vatandaşın ödediği 100 liralık verginin 87 lirasının hainlere gittiğini belirten Bakan Zeybekçi, şunları söyledi Dertleri bu, yine aynı Türkiye'yi istiyorlar. Ama Türkiye çok fazla oldu. Bunların istediği o köle Türkiye yok artık. Ben Türkiye'nin ekonomi bakanı olarak geçmiş dönemde yaşanan o faizler vatandaşıma ödetmem. Bunların burunlarından fitil fitil getiririz biz bunları diz merak etmeyin. Milletimiz dik durduğu sürece, kesilir boynumuz ama çekmeye eğmeye gelmez. Ancak kesilmeye gelir, o da rabbimizin takdiridir. 2013'te IMF'ye borçlar ödendi, o yüzde 7 bin ve yüzde 300-500 olan faizler, aylık değil yıllık 4,6'ya düştü, enflasyon yüzde 5'e yaklaştı. O dizlerinin üstüne çöktürdüklerini zannettikleri Türkiye, yatırım hamlesine geçti, 50 yıldır bahsedilen nükleer santrallerin inşaatlarını başlattı. Dünyaya el açan Türkiye, kardeşlerine ve kültür coğrafyasına dünyada en çok yardım eden ülke haline geldi. Kalemlerini alarak bu ülkede yeni coğrafyalar çizmek isteyenlere dedi ki 'One minute' dedi. Bu vatan bana ecdadımın mirasıdır, o kalemi kırar, sana o haritayı çizdirmem dedi. O istedikleri, sömürdükleri, kendi içlerindeki kavgasıyla, kendi kendine kavga eden Türkiye gitmiş, dimdik bir Türkiye gelmiş. Onun için o Gezi olaylarını başlattılar.

Gezi olaylarında yedikleri tekmeyle gidenlerin 17-25 Aralık kozunu devreye soktuğunu vurgulayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, milletin hainlere 2014 seçiminde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dersini verdiğini söyledi. Bakan Zeybekçi, Bunlar akıllanmadılar, milletin bunlara verdiği mesajı vermediler. 2015 seçimlerinde de bu milletin kandırır mıyız diyerek tekrar seferberliğe başladılar. O PKK'yı destekleyen parti, alanlara çıktı, milletin arasına girdi. Dediler ki biz Türkiye'nin partisi olduk, siyaseti mecliste yapacağız dediler bu millet bunlara yüzde 13 oy verdi. 80 milletvekili verdi, buyurun TBMM'de siyaset yapın. Milletin gazi meclisi bunlara meclisi açtı, bunlar geçtiğimiz 7 Haziran'da talimat aldı ve zılgıtı yedi. Dediler ki onlara biz Türkiye'yi Güneyden sarıyoruz. Suriye'den ve Irak'tan organizasyonu kuruyoruz. Biz Güney'den siz Kuzey'den dediler bunlara. Hendekleri surları kazdılar. Bu millet bunları çukurlara seçim sandıklarında, polisimiz ve askerimizde aynı çukurlara bunları lağım faresi gibi gömdü. Ekonomiden, sokaklardan ve terörden saldırıyorlar olmuyor, son çare 15 Temmuz ihanetiydi. Bu bunların son oyunuydu. 15 Temmuz'da bunların başında paramparça oldu. Bundan sonra memleketimizde demokraside, milletin iradesi de emin ellerde dedi.

'ASLAN TOKADININ NE İŞE YARADIĞINI GÖRDÜLER

Hainlerin bir daha bu şekilde gelemeyeceğini, milletteki aslan tokadının ne işe yaradığını gördüğünü vurgulayan Bakan Zeybekçi, Hainler milletimizin tokadı çaktığı gibi yere indirdiğini gördü. Bir daha gelirlerse o tokat öyle bir vurur ki onları, bir daha gelemezler, o dönem bitti dedi. Meydanı dolduran kalabalık vatandaş grubundan gelen 'İDAM' sloganlarına 'Bu hainler millet ne diyorsa o hainler onunda cezalandırılacak' diyen Bakan Zeybekçi şöyle konuştu

'GÜNEŞ YÜZÜ GÖRMEYECEKLER

Ama şöyle bir şey var, gebersek de kurtulsak derler ya bazıları, bunları öyle bir cezalandıracağız ki bırak idamı, gebersek de kurtulsak diye yalvaracak bunlar. Bunları yalvartacağız. Bunları öyle deliklere tıkacağız ki, öyle deliklerde cezasını çekecekler ki, bunlar bir daha o Allah'ın güneşini nefes aldıkça görmeyecekler. Güneş yüzü görmeyecekler. Bir daha insan sesi duymayacaklar. Gebertin bizi diye yalvaracaklar. Gebertin bizi diye. İdamdan da beter olurlar, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, 'Millet ne derse o'. Benim kalbimden ve gönlümden geçende odur. Ama şunu da unutmayın. Bunların topunu idam etseniz de yüreğim soğumaz. 250 şehidimiz geri gelmez. Bugüne kadar evlatlarımızı şehit eden bu hainler, aynı maşa şunu da unutmayın, hukuk idam kararı çıkardığınız zaman geriye doğru işlemiyor. Ama şunu unutmayın bu hainlerden hesap sormak bizim milletimize boynumuzun borcudur. O deliklerde geberelim de kurtulalım diye yalvartacağız bunları bundan emin olun. Yalvartacağız. 7 Haziran seçimlerinde sazı alıp da bu milleti kandırmak için yola çıkanlar, HDP'ye oy verin diyerek yola çıkanlar o zaman belliydi. Yola o zaman çıkmışlardı. Demek ki bunun yaşanması ve ne kadar ihanet içinde olduklarının görünmesi gerekiyormuş.

'BÜTÜN DÜNYADAKİ İNLERİNİ BAŞLARINA YIKACAĞIZö

Türkiye'nin yaşanan darbe girişimi sonrasında yaşanan birlik ve beraberliği, meydanlarda kol kola giren milletin verdiği güçle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağını halka sorarak 'Evet' seslerini alan Bakan Zeybekçi, Türkiye milletinden aldığı güçle, dünyanın en büyük 10 ekonomisi, Avrupa'nın en büyük 3. Ekonomisi olacak. Sizlerin 'Evet' sesleri bize bir emirdir. Başımızın üstünde yeriniz var. Türkiye'yi 14 yılda GSYH'de 3 bin dolardan 14 bin dolara, dünyanın en büyük 17. Ekonomisi haline getirdik. Şu anda etrafımızdaki ateş çemberi, güneydoğuda çukur kazan o hainler ve bütün düşmanlara rağmen dünyanın en hızlı büyüyen 4. ekonomisiyiz. Lafla zaman kaybetmiyoruz, hedeflerimize siz yanımızda olduğunuz sürece yolumuza devam edeceğiz. Bu bayrak inmeyecek bu vatan bölünmeyecek. 7 Ağustos'a kadar nöbete devam. Bu tarihten sonrada, gözünüz kulağınız milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'da olsun ve Türk bayrakları her zaman yastığınızın altında dursun. Gözünüz kulağınız milletin adamında Recep Tayyip Erdoğan'da olsun. Erdoğan'ın sesini duyarak meydanlardayız diyen bu milletin sesini duyan hainlerin yüreği tir tir titriyor. Başta 40 yıl önce bu milletin içine mikroplarını yerleştiren, 15 yıl önce Amerika'ya kaçan o hain başı var ya, o bu millet tarafından ensesinden tutulduğu gibi bu ülkeye getirilecek ve hesap verdirilecek. O bu hesabı bu millete verecek. 17-25 Aralık'ta inlerine gireceğiz dedik girdik, inlerini başlarına yıktık. Türkiye'de tamam, bütün dünyada ki inlerini başlarına yıkacağız.

NECİP FAZIL'DAN BİR KITA OKUYARAK UŞAK'A VEDA ETTİ

Uşak'ta düzenlenecek bir ekonomi zirvesinde yeniden Uşak'a gelmeyi planladığını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, meydanı dolduran vatandaşlara Necip Fazıl'ın 'Zindandan Mehmed'e Mektup' şiirinin son dörtlüğünü okuyarak veda etti. Meydanı dolduran vatandaşlara ellerindeki Türk bayraklarını kaldırarak ayağa kalkmalarını rica eden Bakan Zeybekçi, Necip Fazıl'ın Zindandan Mehmed'e Mektup' şiirinin son kıtası olan, 'Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!' dörtlüğünü okudu. Bakan Zeybekçi, vatandaşlarla ayak üstü sohbetin ardından, Bakanlar Kurulu Toplantısı için Uşak'tan Ankara'ya geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title