Haberler

Bakan Yılmaz: Medeniyet Yolculuğundan Geri Dönmeyeceğiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak ve bazı açılışlara katılmak üzere dün Sivas'a geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak ve bazı açılışlara katılmak üzere dün Sivas'a geldi. Temaslarının ikinci gününde Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'nca Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Sivas'ın gelişimi konusunda hükümetin verdiği destekten söz etti. Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarıyla yaptığı toplantının ardından Kale Projesi kapsamında alanı gezen ve Vali Ali Kolat ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten bilgiler alan Bakan Yılmaz, daha sonra AKP Gençlik Kollarının 3'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, son seçimle birlikte demokrasinin daha da güçlendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Yapılacak yeni anayasaya da herkesin katkı vermesini istiyoruz. Türkiye'nin 21'inci yüzyıla giderken sağlam temelleri atılacaktır. Anayasa hakkında her ne biliyorsa, her sivil toplum üyesi, her insan mutlaka buna söylenmeden katkı vermesi gerekmektedir. Türkiye çıktığı bu medeniyet yolculuğunda asla geri dönmeyecek ve 2023 hedeflerine kararlılıkla yol alacaktır. Türkiye olarak her alanda başlattığımız değişim sürecini yeni dönemde de devam ettirmek, daha ileri hedeflere ulaştırmak için durmak yok, hizmete devam. Bu doğrultuda en büyük görevimiz ihtiyaçlara cevap veren, eksikliklerinden arındırılmış, demokratik ve özgürlükçü, yeni bir anayasa hazırlamak. Bu yönde toplumsal büyük bir beklenti var. Milletimizin de bu yönde bizden büyük beklentileri var. Türkiye dışlayıcı değil, yasakların garantisi olan anayasa değil, bu anayasa geçmiş dönemin demokratik ayıplarından arındırılmış, dışlayıcı değil, kapsayıcı, ötekileştirici değil, kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil, bütünleyici, baskıcı değil, özgürlükçü bir anayasa olacaktır. Bireyi ve onun varlarını esas alan, milli birliğimizi ve ortak değerlerimizi koruyan, toplumda çeşitliliği tehlike olarak değil, zenginlik olarak kabul eden, tek sesliliği değil, çoğulculuğu öne çıkaran bir anayasa olacaktır. İşte bu anayasa yapıldığında Türkiye 21'inci yüzyılda bölgenin lideri olacaktır. Türkiye büyüyen ekonomisi ve istikrarı ile bölgenin ve dünyanın yükselen yıldızıdır. Türkiye istikrar ve güven zemininde bu seviyeye ulaştı, demokratik reformlarla, kardeşlik ve birlik projesini güçlendirerek bölgesinde daha da güçlenecektir."

Seçilme yaşının 25 olduğu bir ülkede yaşadıklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, Türk gençlerinin artık çağdaş toplumdaki yaşıtlarıyla aynı imkanlara sahip olduğunu, iktidarın da önceliği gençlere ve çocuklara verdiğini sözlerine ekledi.

Kongre sonrası Sivas Belediye Başkanı ile basına kapalı bir toplantı yapan Bakan Yılmaz, ardından Büyük Birlik Partisi merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına düzenlenen, 'Mahalleler arası Koca Reis Futbol Turnuvası" finaline katılarak dereceye giren takımlara ödüllerini verdi. Bakan Yılmaz, yakın dostu olarak nitelendirdiği Muhsin Yazıcıoğlu adına Sivas'ta kültür merkezi yapacaklarını belirterek, "Ben kendisi ile gurur duyuyorum. Sivas'ın çok şeyi var. Ama Muhsin Yazıcıoğlu gerçekten adam gibi adamdı. ve her Türk'ün her Sivas'lının gurur duyacağı bir insandı" dedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title