Haberler

Bakan Soylu: Adım Adım İstediğimiz Noktaya Kavuşacağız (2)

'LİCE'DE 10 BİN EVLADIMIZ OPERASYON YAPIYOR'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediyesi'ne geçti.

'LİCE'DE 10 BİN EVLADIMIZ OPERASYON YAPIYOR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Soylu, buradaki konuşmasında da teröre değindi. Terör meselesinin hükümetin politikası olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:

" Türkiye'ye karşı oluşan ve Türkiye'nin büyümesini ya hasetliğinden dolayı ya da stratejik olarak istemeyenlerin vekalet verdikleri en önemli unsur terördür. Terörle birlikte Türkiye'nin meşguliyetini, terörle birlikte Türkiye'nin ve bu milletin belkide en önemli hasleti olan birliğini ve beraberliğini bertaraf etmeye çalışıyorlar. Bizim görevimiz de buna müsaade etmemektir. Bugün bu görev bizdedir, yarın başka bir arkadaşımızda olacaktır. Herkes kendi gayretince ama hükümetimizin ortaya koymuş olduğu politikalar çerçevesinde bunu yürütüyoruz."

Terörün ayrılmaz parçaları olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Bunlar uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş, organize suçlar. Yani milletin kendi huzurunu, devletin otoritesini, hukukun otoritesini ve demokrasinin sarsılmasını isteyenler bu aparatlara, bu araçlara sığınıyorlar. Bizim görevimiz bu otoriteyi sarsmamaktır. Bu otorite aslında hukukun adıdır, demokrasinin adıdır. Bu otorite milletin birliğinin adıdır. Bunu gerçekleştirebilecek bir adımı atmak için her geçen gün gayret gösteriyoruz. Şu anda Lice'de 10 bin evladımız operasyon yapıyor" dedi.

'KENEVİR YERİNE BUĞDAY EKİLİYOR'

Bundan 2 ay öncede Lice'de büyük bir operasyon yaptıklarını ve bu operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Soylu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu operasyon hem terörün alanını daraltmak, hem de Lice'yi, işte Bingöl, Hani, Kocaköy ve Diyarbakır kırsalını içine alarak bu alıp uyuşturucu ekerek, kenevir ekerek finansal bir destek haline getiren terör örgütüne aman vermemek üzere gerçekleştirilen bir operasyon. ve şunu söyleyeyim, geçen yıl 5 milyon kök kenevir buradan alındı. Gerek kış operasyonları, gerek kışın akabinde gerçekleşen Lice'deki operasyonlar sayesinde bu sene Lice kırsalına tarihin en az keneviri ekildi. 350 bin kök civarında kenevir ekildi. Geçen yıl kenevir ekilen tarlalara bu yıl buğday ekiliyor. Bu aslında keneviri bitirme konusunda neleri kazanabileceğimizin en önemli göstergelerinden bir tanesidir."

'TERÖRÜ BİTİRMENİN ÇOKLU ÇIKTISI VAR'

Sadece huzur için mücadele etmediklerini, ayrıca ürünlerine de kavuştuklarını Bakan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçen gün Kato'daydım. Sadece şunu söyleyebilirim, oralarda huzuru tam anlamıyla sağladığımız andan itibaren, gerek helikopterle tüm alanı gördüğümde, gerek Kato'nun tepesinin gördüğümde tek bir şey geldi aklıma. Burada yarım milyon hayvan yetişir. Bir arazi, muhteşem bir yayla. Aşağısı Beytüşebap'a kadar olağanüstü güzellikler içeriyor. Ama bütün bunları bizden terör uzaklaştırmaya çalışıyor. Yani bunu bitirdiğimiz andan itibaren göç bu ülkenin en önemli problemi olmaktan çıkar. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren sınırlarımızı çok daha rahat kontrol edebilir, çok daha iyi kontrol etme fırsatına sahip olabiliriz. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren özellikle çalışma çağındaki insanlarımıza iş bulma konusunda çok önemli kazanımlar sağlayabiliriz. Terör bitirmenin tek çıktısı yok, çoklu çıktısı var. Bu ülkenin faydasına çoklu çıktısı var. Bunun için hep birlikte büyük bir gayret göstermeliyiz. Çünkü terör örgütü 40 yılı aşkın bir süredir oraya fitne ve nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Bunu ancak birlik ve beraberlikle bir arada olarak ortadan kaldırabiliriz. Bir taraftan güvenlik kuvvetlerimiz cansiparane mücadele ortaya koyacaklar ve koymaya devam ediyorlar. Bu konuda kahramanca mücadele ediyorlar."

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Sami Aydın, Bakan Soylu'ya tablo ve kilim hediye etti. Bakan Soylu daha sonra kentteki bir otelde basına kapalı olarak gerçekleştirilen 135'inci Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Türkiye Sivas Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title