Haberler

Bakan Koç Aydın'da

Aydın'ın Kuşadası İlçesinde Bir Zücaciye Mağazasının Açılışını Yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Sözlerine Atıfta Bulunarak, "Benim Partimin Bütün Üyeleri Özde Anayasa'nın İlkelerine Bağlıdır. Cumhurbaşkanının Nasıl Seçileceğini Bilmeyen Gitsin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Sorsun. Sayın Demirel Bunu En Güzel Şekilde Açıklıyor" Dedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir zücaciye mağazasının açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sözlerine atıfta bulunarak, "Benim partimin bütün üyeleri özde Anayasa'nın ilkelerine bağlıdır. Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini bilmeyen gitsin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sorsun. Sayın Demirel bunu en güzel şekilde açıklıyor" dedi.

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kuşadası'nda Karakardeşler Çarşı Mağazası'nın açılışını yaptı. Ali Kara'ya ait zücaciye ve hediyelik eşya mağazasının açılışının ardından gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorularına muhatap olan Bakan Koç, önce bu soruları cevaplamak istemedi. Israrlı sorular karşısında Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın sözlerine atıfta bulunan Bakan Koç, "Benim partimin bütün üyeleri özde Anayasa'nın ilkelerine bağlıdır. Demokratik laik bir anayasamız var. Herkes de bu Anayasa'ya ve kurallara bağlıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaların normal olduğunu, ancak başka ülkelerdeki seçimlerle karşılaştırılmaması gerektiğini belirten Bakan Koç, "Fransa'da da cumhurbaşkanlığı seçimi var ve orada adaylar açıklandı. Ama orada yarı başkanlık sistemi var. Adaylar ortaya çıkmalı ki yarışsın. Bizdeki uygulama böyle değil. Bu nedenle adayın önceden açıklanmaması yanlış bir durum değil. Bizim ülkemizi başka ülkelerle karşılaştırmak doğru değil. Ülkemizde demokrasi var, herkes konuşabilir, fikrini söyleyebilir. Ancak, cumhurbaşkanının nasıl seçileceği yasalarda belli. Bilmeyen birileri varsa, onlarda gitsin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sorsun. Sayın Demirel, katıldığı televizyon programlarında, yaptığı açıklamalarda bunu gayet güzel ve net açıklıyor. Bilmeyenler Demirel'e sorabilir" diye konuştu.

Kuzey Irak'a operasyon yapılması konusuna girmeyeceğini ve bunun bakanlığının konusu olmadığını söyleyen Bakan Koç, bu konuda hükümetin yetkili olduğunu ve bunun hükümet tarafından değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir gazetecinin "Parti teşkilatlarına eğilim yoklaması yapılması yönünde bir yazı gönderildi mi?" şeklindeki sorusuna Bakan Koç, "Ben hükümetin bakanıyım. Partinin çalışmalarından yakından bilgim yok. İl başkanımız burada, böyle bir şey varsa o cevaplasın" cevabını verdi.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, genel merkezden böyle bir eğilim yoklaması yapılması yönünde kendilerine hiçbir yazı gelmediğini ve böyle bir eğilim yoklaması yapmadıklarını söyledi. Erdem'in açıklamasının ardından Bakan Koç, "Böyle bir yazı gelmemiş. Ben olmayan bir yazı hakkında konuşacak kadar saf mıyım" diyerek açılışa katılan herkesi güldürdü.

15 Nisan'da resmen başlayacak olan turizm sezonunu da değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2006 yılında yüzde 6 ve 7'lik bir kayıp olduğunu, 2007'de ise yüzde 20'ye yakın bir artış beklediklerini ifade etti. Turizm sezonundan son derece umutlu olduğunu kaydeden Bakan Koç, "3 yıldır ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl bunun semeresini alacağız. Turizmle ilgili hayalim yok ama rüyam var. Benim rüyam, tüm dünya vatandaşlarının turizm için Türkiye'ye gelmesi. Pazartesi günü dünyanın en büyük turist gemisini ağırlayacağız. Gemi turizminde bu yıl rekor kıracağız" şeklinde konuştu.

(ZH-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title