Haberler

Bakan Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları Tesis Projelerini Tanıttı (2)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampusu içerisinde yer alan öğrenci yurdunun inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Bakan KILIÇ, 2013 AKDENİZ OYUNLARI TESİS PROJELERİNİ TANITTI (2)

BAKAN KILIÇ ÖĞRENCİ YURDUNU ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampusu içerisinde yer alan öğrenci yurdunun inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İncelemenin ardından Çiftlikköy Mahallesi sınırları içinde yer alan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı olan kız öğrenci yurduna da uğrayan Kılıç, öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'nun iç saha maçlarını oynadığı Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda da incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada kente yeni bir stadyum kazandırılacağını hatırlatarak, "Mevcut stadyumumuzda bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdik. 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kente yapılacak olan stadyumumuz hazırlanıncaya kadar Mersin'e deplasmana gelen takımlarımıza Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Bakanlık olarak Spor Toto Süper Lig'de yer alan takımlara yardımda bulunulduğunu kaydeden Kılıç, "Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarının dışındaki her bir takımımıza Spor Toto üzerinden 800 bin TL nakdi yardım gerçekleştirdik. Ayrıca takımlarımızın Spor Toto ve yayın gelirleriyle birlikte ayakta kalabilmelerini amaçlıyoruz" diye konuştu.

Mersin'in futbol kültürüne ve futbol geçmişine sahip kent olduğunun altını çizen Kılıç, "Mersin İdman Yurdu takımı, yönetimi ve taraftarı geçtiğimiz sezonda Bank Asya 1'nci Ligi'nde büyük başarı göstererek Süper Lig'e çıkmayı başardı. Akdeniz Bölgesi'nin Süper Lig'deki temsilcisi olan Mersin İdman Yurdu'nun, kırmızı-lacivertli renkleri, Mersin'i ve Mersinlileri uzun yıllar bu ligde temsil etmesini temenni ediyorum" dedi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title