Haberler

Bakan Kaya'dan Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı

Bakan Kaya'dan Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı Bakanlık, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle bir video hazırladı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi,...

Bakan Kaya'dan Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı

Bakanlık, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle bir video hazırladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya : "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi, eğitim imkanlarına erişiminin iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz"

"Toplumun tüm kesimleri ortak bir ses ve büyük bir kararlılıkla kız çocuklarımızın eğitime yönlendirilmesinde ortak bir duruş sergilemelidir. Biz bakanlık olarak geleceğin güçlü kadınlarını yetiştirmeye, bu yönde sosyal politikalar geliştirmeye devam edeceğiz"

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Bakanlık olarak kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi, eğitim imkanlarına erişiminin iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, "Toplumun tüm kesimleri ortak bir ses ve büyük bir kararlılıkla kız çocuklarımızın eğitime yönlendirilmesinde ortak bir duruş sergilemelidir. Biz bakanlık olarak geleceğin güçlü kadınlarını yetiştirmeye, bu yönde sosyal politikalar geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Medeniyetimiz kız çocuklarını yücelten bir kültür, ilim ve irfan anlayışıyla bu değeri günümüze taşımıştır. Kız çocukları toplumu inşa eden geleceğin anneleri, iş kadını, siyasetçi ve yöneticileridir. Kız çocuklarının eğitim başta olmak üzere, sosyal ve kültürel hayatımızın her alanında aktif rol üstlenmeleri için gerekli her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Bu süreçte kız çocuklarının karşılaştığı sorunları ortadan kaldırmak, okullaşma oranlarını artırmak, gelecekte nitelikli görevlerde sorumluluk alarak toplum kalkınmasına katkıda bulunmalarını sağlamak için pozitif ayrımcılığı destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz"

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi, eğitim imkanlarına erişiminin iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" diyen Kaya, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız her kademede çocuk haklarını geliştirerek, bu haklara saygı duyulmasını sağlama kararlılığını göstermiş, çocuk haklarına yönelik birleştirici, kapsamlı ve hak temelli bir ulusal strateji benimsemiştir. Bir toplumun çocuk haklarına duyduğu saygı ve çocuklara yaklaşımı insani gelişmişlik düzeyini ve vizyonunu ortaya koymaktadır. Ülkemiz, kurulduğu tarihten itibaren, çocuklara yönelik hassas bir politika izlemiştir. Çocuğun üstün yararı doğrultusunda hareket ediyoruz ve çocuğun bütün haklarının korunması için, Anayasada yer alan sosyal devlet anlayışı çerçevesinde gerekli her türlü önlemi alıyoruz. Sevgili kızlarımız unutmayın ki inanç ve değerlerimizden taviz vermeden içinde yaşadığımız toplumu çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak olan sizlersiniz. Bu da yalnızca eğitimle mümkün olacaktır. Toplumun tüm kesimleri ortak bir ses ve büyük bir kararlılıkla kız çocuklarımızın eğitime yönlendirilmesinde ortak bir duruş sergilemelidir. Biz bakanlık olarak geleceğin güçlü kadınlarını yetiştirmeye, bu yönde sosyal politikalar geliştirmeye devam edeceğiz."

Bakan Kaya, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nüzü en kalbi duygularımla kutladığını, Türkiye'nin ve dünyanın tüm kız çocukları için yeni umutlar getirmesini temenni etti.

Bakanlık, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle 45 saniyelik bir video hazırladı

Öte yandan Bakanlık tarafından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle 45 saniyelik bir video hazırlandı. 4 farklı uluslararası yarışmadan madalya kazanan 12 yaşındaki Nehir Özzengin, 2016 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonu 95 madalya sahibi 16 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, Dünya Aritmetik Olimpiyatları 2016 Zihinsel Karekök Dünya 1.si 17 derecesi olan 15 yaşındaki Açelya Özçelik, Genius Olympical Fizik Kategorisi Dünya 2.si ve 8 yarışmada derecesi olan 17 yaşındaki Deniz Gülbaharlı, 2017 YGS 1,2,5,6 Bölümleri Türkiye 1.liği olan 18 yaşındaki Zeynep Ahsen Kaya ve 2017 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası 3.sü 30 kupa, 100'e yakın madalyası olan 11 yaşındaki Elif Keskin'in yer aldığı video da, "Büyük ideallerin eseridir başarı. Milletin gururu olmak ve ömrün boyunca gurur duyacağın ödülleri kazanmak. Ama başarılı olmanın en güzel yanı ne biliyor musun çocuğum senin başarın. Hayatları yapamazsınlarla çevrili binlerce kızımıza umut olur. Başarıya giden o yola çıkmaları için cesaret verir. İşte mutlulukların en güzeli budur. Destek olduğumuz zaman kızlarımızın başaramayacağı hiçbir şey yok. Kızlarımız erken yaşta evlendirilmesin, eğitim hayatları ve hayalleri yarım kalmasın" mesajı veriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Fatma Betül Sayan Kaya Türkiye Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title