Haberler

Bakan Günay: Temel Hedefimiz En Temiz Akdeniz Sahillerini 2015'e Kadar Yakalamak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'dan Muğla'ya kadar 2015 yılı sonuna kadar yürütülecek olan bölgesel arıtma tesisleri ile Akdeniz'in en temiz sahillerini yakalamayı hedeflediklerini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'dan Muğla'ya kadar 2015 yılı sonuna kadar yürütülecek olan bölgesel arıtma tesisleri ile Akdeniz'in en temiz sahillerini yakalamayı hedeflediklerini açıkladı. Günay, bu yıl Türkiye'nin turist sayısının da 30 milyonu aşacağını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki arıtma tesisinde bulunduğu incelemeler sırasında, turizmin yüksek olduğu Antalya'dan İzmir'e kadar olan kıyı bandında yürütülecek olan arıtma tesisi yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Antalya'nın öteki turizm bölgelerine göre altyapı konusunda son zamanlarda önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Bakan Günay, Manavgat arıtması sistemine bölgedeki tüm belde ve köylerinde dahil edileceğini söyledi. Manavgat yöresine ilişkin 2012 yatırım programında bağlantı projelerinin hepsinin hayata geçeceğini belirten Ertuğrul Günay, Antalya'nın turizmde taşıdığı önemi göz önünde tutarak, bunun içinde ek ödenek bulmaya, başka yerlerde kullanılan kaynaklardan tasarruf etmeye ve Antalya bölgesine aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

TÜM ANTALYA BÖLGESİ TARANACAK

Önümüzdeki hafta Yatırım İşletmeler Genel Müdürü, ilgili müsteşar yardımcısı ve arıtmaları işleten birim olan TURAŞ'ın genel müdürünün teknik ekip ile birlikte bölgeye geleceklerini belirten Bakan Ertuğrul Günay, "Bütün bölgede teker teker bütün arıtma tesislerinde incelemeler yapacaklar. Öncelik sıralaması yapmaya çalışacağız. Hangisi acilse, ivedi olarak tevsi edilmesi gerekiyorsa hem bunun içinde kaynak yaratmaya çalışacağız, hem de gelecek yıl içinde yeterli kaynağı ayıracağız. Çünkü biz mavi bayrakta iyi bir sıralama yakaladık, hem dünya hem Avrupa'da. Bu avantajımızı, adımımızı geriye atmak istemiyoruz, hızlandırmak ve geliştirmek istiyoruz. Arıtma mavi bayrağın ve sürdürülebilir turizmin temel altyapılarından biridir. Bütün bu alanlardaki eksiklerimizi tespit etmeye ve hızla gidermeye çalışıyoruz. Antalya'da mavi bayrak konusunda bir gerileme olmayacak ilerleme sağlamaya çalışıyoruz. 2012 sonunda hem tevsi, yeni yatırımlar açısından ciddi mesafe, geliştirme ve yenileme açısından ciddi mesafe almış olacağız" dedi.

TÜRKİYE 30 MİLYONU AŞACAK

Türkiye'de sürülebilir turizm yapmaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Günay, "Bunun içinde doğamıza sahip çıkmamız, denizimizi temiz tutmamız gerekiyor. Çevreci bir anlayışla turizm yapmaya çalışıyoruz. Son yıllarda bu alanda da büyük mesafe aldık. Yerel yöneticilerimiz, turizmcilerimiz bu konuda daha duyarlı ve bizde bakanlık olarak kaynaklarımızı mümkün olduğunca yerinde kullanmaya çalışıyoruz. Antalya'yı da çok önemsiyoruz. Türkiye olarak turizmde çok iyi bir yere geldik. Dünya ortalamasının üzerindeyiz. Bu yıl yüzde 10'lar civarında bir artışla yılı kapatacağız. Antalya 10 milyonu aşmış olacak. Türkiye 30 milyonu aşmış olacak ve bu yıl ilk defa daha yukarılarda rakamlar bekliyorum inşallah. Dünyada 7'nci, Avrupa'da 5'inci sıradayız. Bunun içinde bizim altyapımızı geliştirmemiz gerekiyor. Dünya standartlarının üzerine çıkartmamız gerekiyor. Akdeniz'in en temiz sahillerini 2015'e kadar yakalamak temel hedefimizdir. Tüm bu çalışmalarında merkezi Antalya. Antalya derken Muğla'dan İzmir'e kadar tüm kıyı hatlarını önemsiyorum, ama Antalya Türkiye'deki turizmdeki sıçramamızın amiral gemisidir. Bizde Antalya'nın hak ettiği neyse onu geciktirmeden yapmaya çalışıyoruz" diye açıklamalarda bulundu.

Bakan Günay Manavgat'taki arıtma tesisi incelemelerinin ardından ise Side'ye geçti. Side Antik Kentte yürütülen restorasyon çalışmalarını ve Side Müzesi'ni gezen Günay, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title