Haberler

Bakan Güler, Engellilerin Pikniğine Katıldı

Ordu Özürlüler Derneği'nin Fatsa İlçesinde Düzenlediği Pikniğe Katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Engelli Vatandaşların Sorunlarını Dinledi.

Ordu Özürlüler Derneği'nin Fatsa ilçesinde düzenlediği pikniğe katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, AK Parti İl Başkanı Fatihan Ünal ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile Ordu ili genelindeki engellileri buluşturan piknik için Fatsa Belediyesi Çamlık Tesisleri'ne giden Bakan Güler, burada engellilerin ve ailelerinin tek tek dertlerini dinledi. Yahya Hazinedar isimli bir engellinin derdini dinlerken sakat ayağının çıplak olduğunu fark eden Güler, önce Hazinedar'a ayakkabısını giydirdi, daha sonra da aynı yerde bulunan Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.

Alaettin Arıkan'dan engelliyle bir cildiye doktorunun ilgilenmesini istedi. Engelli bir kız da Bakan Güler'in talimatıyla ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Güler, motorlu tekerlekli sandalye isteyen bir engelliye de isteğinin yapılacağına dair söz verdi

Bakan Güler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2 milletvekilini engellilerden seçtiklerini belirterek, "Bunu yaptık ki, birbirlerinin dertlerini daha iyi anlatabilsinler. Özürlüler için maaş bağlandı. Amacımız özürlülerle birlikte hep beraber yaşayabilmek. Onun için de hiç ayrım gözetmeden çalışıyoruz. Çünkü her insan bir özürlü adayıdır. Bunu düşünerek özürlü ailelerin işlerini kolaylaştırıyoruz. Ayrıca özürlüler için 'Gündelik hayatlarını sürdürsünler' diye ergonometrik olarak evlerini ona göre

tasarımlıyoruz. Böylece tekerlekli sandalyelerine rahat geçebilecekler, elektriği kolay açabilecekler. Tuvalet ihtiyaçlarını kolay giderebilecekler. Amacımız, sağlıklı olanla olmayanların bir bütün halinde yaşaması" dedi.

(MY-AG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title